Adana'da suç örgütü operasyonu

Adana'da suç örgütü operasyonu

İcradaki ev, tarla ve araçları değerinin altında gösterip tehdit, darp ve kurşunlama olaylarıyla ihalelere fesat karıştırdığı iddia edilen, aralarında icra müdürü ve iş adamının da bulunduğu suç örgütüne yönelik operasyonda 16 kişi gözaltına alındı

ADANA (AA) - Adana'da icradaki ev, tarla ve araçları değerinin altında gösterip ihaleyle satın alan suç örgütüne yönelik operasyonda 16 zanlı gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, ihbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı ihalelere fesat karıştırdığı iddia edilen suç örgütünü takibe aldı.

Ekipler, yaklaşık 2 yıllık teknik ve fiziki takip sonucu örgüt içerisinde yer aldığı ileri sürülen 16 zanlının kimlikleri ve adreslerini belirledi.

Kentte faaliyet gösteren bir otelin sahibi iş adamı A.D. ile İcra Müdürü Ö.Ş. ve müdürlükte görevli memur H.A'nın da aralarında bulunduğu 16 zanlı eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

İş adamı A.D'nin elebaşı olduğu belirtilen suç örgütünün, icradaki araçların bazı parçalarını söküp arızalı gibi göstererek fiyatını düşürdükleri, daha sonra düzenlenen ihaleye katılıp bunları satın aldıkları öne sürüldü.

Tehdit, darp ve kurşunlama olaylarıyla ihalelere katılımları engellendikleri, bu şekilde 22 ihaleye fesat karıştırdıkları iddia edilen zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :