Adana'da suç örgütü hükümlülerine operasyon

Adana'da suç örgütü hükümlülerine operasyon

Suç örgütü kurmak ve üye olmaktan hapis cezası alan 6 firari hükümlü yakalandı

ADANA (AA) - Adana'da, "silahlı suç örgütü kurma, yönetme, üye olma" gibi suçlardan hüküm giyen 6 firari yakalanarak cezaevine gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, organize suç örgütü üyesi oldukları iddiasıyla aranan hükümlülerin yakalanması için teknik ve fiziki takibin ardından kent merkezinde operasyon düzenledi.

Operasyonda, hakkında 15 yıl 10 ay hapis cezası olan Ramazan Adar, 13 yıl 9 ay hapis cezasıyla aranan Barış Ünlü, 11 yıl bir ay hapis cezası bulunan Yusuf Ak, 7 yıl birer ay hapis cezası verilen Servet Şahin ve Hidayet Bayram Danacı ile 6 yıl 8 ay hapis cezası olan İbrahim Karabulut yakalandı.

Örgüt lideri Ramazan Adar ve diğer 5 hükümlü, emniyet ve adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 25 Ocak 2013'te merkez Seyhan ilçesi Denizli, Mithatpaşa ve Narlıca mahallelerinde bir suç örgütünün zorla haraç topladığı bilgisine ulaşmıştı. Polisin Adana, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Niğde ve Şanlıurfa'da yaptığı eş zamanlı operasyonlarda yakalanan 42 kişi hakkında dava açılmıştı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, "Silahlı suç örgütü kurma, yönetme, üye olma", "silahlı çatışma neticesinde vatandaşlar üzerinde korku ve panik yaratma", "yağmaya teşebbüs", "yağma", "darp", "tehdit", "kesici aletle yaralama", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "uyuşturucu ticareti yapmak" gibi 18 ayrı suçtan yargılanan sanıklardan 33'ü hapis cezasına çarptırılmış, 9'u ise beraat etmişti. Firari hükümlülerin aranması için çalışma başlatılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :