Adana'da serinlemenin yolu: Bicibici

Adana'da serinlemenin yolu: Bicibici

ADANA (AA) - Adana'da sıcak havadan bunalan vatandaşlar rendelenmiş buzdan yapılmış yöresel bir tat olan "bicibici" yiyerek serinliyor.Yılın büyük bir...

ADANA (AA) - Adana'da sıcak havadan bunalan vatandaşlar rendelenmiş buzdan yapılmış yöresel bir tat olan "bicibici" yiyerek serinliyor.

Yılın büyük bir kısmında sıcak havanın hüküm sürdüğü Adana'da, özellikle yaz aylarında yaşanan aşırı sıcaklara karşı vatandaşlar, serinlemek için çeşitli yollara başvuruyor.

Kentin başta manzaraya sahip birçok bölgesinde, gerek seyyar tezgahlarda gerekse işletmelerde vatandaşların beğenisine sunulan bicibici, yoğun şekilde tüketiliyor.

Yöresel bir tat olan, rendelenmiş buz, pişmiş nişasta, pudra şekeri, çeşitli şerbetler, mevsim meyvelerinden oluşan ve kaselerde servis edilen bicibici, tadı kadar hazırlayan ustanın marifetine bağlı olarak görselliğiyle de dikkati çekiyor.

Bicibici ustalarından Cahfer Tarlan, yazın serinlemek için bicibicinin yoğun olarak tüketildiğini belirtti.

Bu tatlının tutkunları olduğunu ifade eden Tarlan, "Bicibici Adana'mızın geleneksel tatlıları arasında yer alıyor. Günde ortalama 100-150 porsiyon satıyoruz. Sıcak havadan bunalan vatandaşlar için bulunmaz bir serinlik kaynağı." dedi.

Vatandaşlardan Adem Erol da Adana'nın sıcağında bicibici dışında bir şey yiyerek serinlemenin neredeyse imkansız olduğunu belirtti.

Erol, "Rendelenmiş buz olduğu için serinlik etkisi daha fazla oluyor. Meyvelerle de tatlandırılıyor. Doğal bir ürün." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :