Adana'da polisin 3 akrabasını öldürmesi

Adana'da polisin 3 akrabasını öldürmesi

Tartıştığı 2 dayısı ve kuzenini tabancayla öldürdüğü iddia edilen trafik polisi ile onu azmettirdiği öne sürülen iş adamı hakkında üçer kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı

ADANA (AA) - Adana'da tartıştığı dayıları ve kuzenini tabancayla öldürdüğü iddia edilen trafik polisi ile onu azmettirdiği ileri sürülen iş adamı hakkında 3'er kez müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

Yüreğir ilçesi Güzelevler Mahallesi'ndeki Keresteciler Sitesi'nde 11 Eylül 2017'de dayıları İlyas (43) ve Ümit Barak (39) ile kuzeni Onur Bakubala'yı (26) beylik tabancasıyla öldürdükten sonra tutuklanan ve meslekten ihraç edilen trafik polisi Görkem Elbadi (24) ile onu azmettirdiği öne sürülen ve tutuksuz yargılanan mobilyacı E.M.G. (59) hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısının sanıklar için üçer kez müebbet hapis cezası istediği iddianame, Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, Elbadi'nin olaydan 6 ay önce Ankara Emniyet Müdürlüğü kadrosunda polis memuru olarak göreve başladığı, daha önce dayıları Ümit ve İlyas Barak ile mobilya işi yaptıkları belirtildi.

E.M.G'nin İlyas ve Ümit Barak'tan 70 bin lira alacağının bulunduğu, Elbadi'nin de yaptıkları iş nedeniyle dayıları arasında anlaşmazlık olduğu ifade edilen iddianamede, cinayete ilişkin bilgiler aktarıldı.

İddianamede, Elbadi'nin iş adamı E.M.G'nin 70 bin lira alacağını tahsil etmek için Ankara'dan Adana'ya gelip dayılarının iş yerine gittiği, aralarında çıkan tartışmanın ardından ayrıldığı anlatıldı.

E.M.G. ile telefonla görüştükten sonra da Elbadi'nin tekrar iş yerine gittiği ve cinayeti işlediği kaydedilen iddianamede, otopsi raporuna da yer verildi.

Elbadi, iddianamede yer alan ifadesinde, polis olmadan önce dayıları ile şirket kurduklarını bildirdi. Elbadi, "Bu şirketten dolayı adıma yaklaşık 1 milyon liralık borç oldu. Maaşıma haciz konuldu. Olay günü borç işini görüşmek için Adana'ya geldim. Ümit ile görüştüm, alacağımı istedim. Ümit beni kovdu. İş yerinden çıktıktan bir süre sonra tekrar geldim. Ümit, İlyas ve Onur üzerime geldi. Onları korkutmak için yere doğru 5-6 el ateş ettim. Daha sonra tabancayı çift elle tutarak yere doğru şahısların bulunduğu istikamete ateş ettim. Onur'un üzerime atlaması sonucu kafamı yere çarptım. Sonra ne yaptığımı tam olarak hatırlamıyorum." şeklindeki iddialarını paylaştı.

E.M.G. ise Elbadi'yi azmettirmediği ve ölenlerle arasında herhangi bir alacak verecek meselesi olmadığını ileri sürdü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :