Adana'da özel öğrenci yurdundaki yangın

Adana'da özel öğrenci yurdundaki yangın

Aladağ ilçesinde özel öğrenci yurdundaki yaşamını yitirenler ile yaralanan öğrencilerin ailelerine maddi yardımda bulunuldu

ADANA (AA) - Adana'nın Aladağ ilçesinde özel öğrenci yurdundaki yangında yaşamını yitirenler ile yaralanan öğrencilerin ailelerine, Seyhan Belediyesi tarafından toplam 200 bin lira nakdi yardım yapıldı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yaptığı yazılı açıklamada, Aladağ'da yaşanan acının çok büyük olduğunu belirtti.

Aladağ'daki üzücü olayın ardından Belediye Meclisi'nden oy birliğiyle yardım kararı aldıklarını aktaran Karalar, "(Bir nebze acınıza ortak olabilir miyiz) diye düşündük. Acıyı dindirmek, acıyı unutmak mümkün değil, çok büyük bir acı bu. Allah sabır versin." ifadesini kullandı.

Yangında vefat eden ve yaralanan çocukların ailelerine toplam 200 bin lira nakdi yardımın yanı sıra Seyhan Belediyesinin ve hayırsever vatandaşların ulaştırdığı kışlık kıyafetler ile oyuncaklar da dağıtıldı.

Aladağ'da, 29 Kasım'da özel öğrenci yurdunda çıkan yangında 10 öğrenci, yurt müdürünün 6 yaşındaki kızı ve bir eğitmen olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetmiş, 24 kişi yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :