Adana’da öğrenim gören uluslararası öğrencilerden Konya gezisi

Adana’da öğrenim gören uluslararası öğrencilerden Konya gezisi

Adana’da öğrenim gören uluslararası öğrenciler için Adana ÇUDER’in organizasyonuyla Konya’ya 2 günlük gezi düzenlendi. Gezide öğrenciler Konya’nın tarihi ve kültürel yerlerini tanıma fırsatı buldu.

Adana’da öğrenim gören uluslararası öğrenciler için Adana ÇUDER’in organizasyonuyla Konya’ya 2 günlük gezi düzenlendi. İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen gezide öğrenciler Konya’nın tarihi ve kültürel yerlerini tanıma fırsatı buldu.

Kısa adı ÇUDER olan Adana Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneği Adana’da lisans ve yüksek lisans eğitimi alan uluslararası öğrencilere 2 günlük Konya gezisi düzenledi. İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği’nin ev sahipliğinde 11-12 Ocak’ta gerçekleşen Konya gezisine ÇUDER Başkanı İbrahim Tokgöz ve ÇUDER Başkan Yardımcısı Dursun Boran da eşlik etti.

 

2dogu.jpg

Öğrenciler Mevlana Müzesi, Şemsi Tebrizi Türbesi, Aziziye Camii, Alaaddin Camii, Alaaddin Tepesi ve Bilim Merkezi olmak üzere Konya’nın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

ÇUDER heyeti İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği’ni ziyaret ederek Konya’da uluslararası öğrencilere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Murat Arslan, Adana’dan şehrimizi ziyarete gelen siz değerli uluslararası öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu organizasyonu düzenleyen ve değerli kardeşlerimizi tanıma fırsatı sunan ÇUDER yönetimine de şükranlarımızı sunuyoruz. Hoşgörünün şehri Konya’da 4500 uluslararası öğrencimizi misafir ediyoruz” dedi.

ÇUDER Başkanı İbrahim Tokgöz ise Konya İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği’ne ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. Tokgöz Adana’da öğrenim gören öğrencileri belirli aralıklarla farklı şehirlere geziye götürdüklerini belirterek “Bu kapsamda düzenlediğimiz gezimizde öğrenciler Konya’yı tanıma fırsatı buldu” ifadesini kullandı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :