Adana'da hastane oksijen sistemindeki sorun

Adana'da hastane oksijen sistemindeki sorun

İl Sağlık Müdürü Özer:- "Öğleden sonra yapılan ameliyatlar esnasında merkezi gaz sisteminde oranların düşmesi üzerine tedbir amaçlı sorunun sistemden kaynaklı olup olmadığını görmek için ameliyatları durdurduk"

ADANA (AA) - Adana İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, "Öğleden sonra yapılan ameliyatlar esnasında merkezi gaz sisteminde oranların düşmesi üzerine tedbir amaçlı sorunun sistemden kaynaklı olup olmadığını görmek için ameliyatları durdurduk." dedi.

Özer, Adana Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri İbrahim Ethem Özsoy ile sorunun yaşandığı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gazetecilere açıklamada bulundu.

Ameliyatların sorunu görmek için durdurulduğunu kaydeden Özer, "Öğleden sonra yapılan ameliyatlar sırasında merkezi gaz sisteminde oranların düşmesi üzerine tedbir amaçlı sorunun sistemden kaynaklı olup olmadığını görmek için ameliyatları durdurduk. Bu süreçte de gaz sistemindeki arızayı görmek amacıyla, gaz sistemine bağlı yoğun bakımda tedavisi devam eden 25 hastamızı da tedbir amaçlı olarak kamu ve özel hastanelere sevk ettik. Şu anda herhangi bir sorun yok." ifadelerini kullandı.

Halen tüm hizmetlerin devam ettiğini vurgulayan Özer, hastaların durumunun iyi olduğunu, incelemelerin sürdüğünü aktardı.

- Adli ve idari soruşturma başlatıldı

Adana Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri İbrahim Ethem Özsoy ise hastaların genel durumunda bir sorun olmadığının altını çizerek, "Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Adana Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :