Adana'da fırtına hayatı olumsuz etkiledi

Adana'da fırtına hayatı olumsuz etkiledi

Kentte etkili olan fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, bir evin çatısındaki güneş enerjisi paneli ve belediyenin kurduğu yardım çadırı da zarar gördü

ADANA (AA) - Fırtına nedeniyle kentteki yaşam olumsuz etkilendi.

Fırtına nedeniyle merkez Seyhan ilçesindeki Kayalıbağ ve Gazipaşa mahallelerindeki iki parkta bulunan üç ağaç devrildi. Ağaçlardan biri, üzerine devrildiği evin duvarlarında çatlaklara neden oldu.

Evin sahibi Gülsenem Sönmez (50), diyaliz hastası eşiyle odada oturduğu sırada ağacın evin üzerine devrildiğini ve bu sırada panik yaşadıklarını belirtti.

Diğer ağaçların da devrilmesinden korktukları için hasta eşini bir yakınının evine götürdüklerini bildiren Sönmez, olay anında çok korktuklarını anlattı.

Aynı mahalledeki bir evin çatısındaki güneş enerjisi paneli de fırtınada devrildi. Su tankının ve güneş panellerinin yola düşme tehlikesine karşı sokağın her iki yönü vatandaşlar tarafından sandalyelerle kapatıldı.

Olay yerine gelen Adana Büyükşehir Belediyesi CANKUR ekipleri, çatıya çıkarak güneş enerjisinin devrilen parçalarını kaldırdı.

Belediye tarafından Baraj Caddesi Gençlik Meydanı'nda kurulan yardım toplama çadırı da fırtına nedeniyle yola savruldu. Sürücüleri tehlikeye düşüren çadır, bölgedeki bir parkta görevli Veli Kuvanç ve vatandaşlarca toplandı.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, fırtınanın, Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay kıyıları olmak üzere kuzey ve kuzeybatı yönlerden etkili olacağı ve hızının saatte 90 kilometreyi bulabileceği belirtildi.

Fırtınanın etkisinin gün boyu devam edebileceği, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :