Adana'da dolandırıcılık operasyonu

Adana'da dolandırıcılık operasyonu

Aile sağlığı merkezinde görevli doktordan, internet hizmeti verme bahanesiyle 175 lira aldıktan sonra izini kaybettirdiği ileri sürülen 2 şüpheliden biri yakalanarak tutuklandı

ADANA (AA) - Adana'da kendilerini iletişim firması görevlisi olarak tanıttıkları doktoru, internet hizmeti verme bahanesiyle dolandırdığı ileri sürülen 2 şüpheliden biri yakalanarak tutuklandı.

Merkez Yüreğir ilçesi Levent Mahallesi'ndeki aile sağlığı merkezinde görevli doktor M.Ö, polisi arayarak dolandırıldığı ihbarında bulundu.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin görüştüğü doktor, merkeze gelen iki kişinin kendilerini bir iletişim firmasının görevlileri olarak tanıtarak internet hizmeti verme bahanesiyle 175 lirasını alıp ayrıldığını, daha sonra internet bağlanmayınca şirketle irtibata geçmesi üzerine dolandırıldığını anladığını söyledi.

Merkezin güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alan ekipler, şüphelilerden birinin geçmiş yıllarda uzman çavuşluktan çıkarılan ve hakkında başka bir dolandırıcılık suçundan yakalama kararı bulunan Murat S. (45) olduğunu belirledi.

Ekipler, yaptıkları çalışmayla şüpheli Murat S'yi yakaladı.

Emniyetteki işlemlerin ardından Adana Adli Tıp biriminde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Polis, ismini belirlediği diğer şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :