Adana'da 4 "iş takip şirketi" yöneticisine dava

Adana'da 4 "iş takip şirketi" yöneticisine dava

Adana Barosunun "1136 Sayılı Avukatlık Yasası'na aykırılık" gerekçesiyle haklarında suç duyurusunda bulunduğu 4 "iş takip şirketi" yöneticisine dava açıldı- Baro Başkanı Küçük: - "Hastanelerin acil servislerinde, kaza alanlarında, cenazelerde, mezarlıklar

ADANA (AA) - Adana Barosunun "1136 Sayılı Avukatlık Yasası'na aykırılık" gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunduğu "sigorta aracılık hizmetleri" ya da "hasar takip merkezi" gibi adlarla faaliyet gösteren 4 "iş takip şirketi" yöneticisi hakkında dava açıldı.

Adana Barosu, iş takipçiliği yapan 18 aracı kuruluşla ilgili "1136 Sayılı Avukatlık Yasası'na aykırılık" suçundan Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Yapılan soruşturma sonunda baronun şikayetleri üzerine 4 şirketin yöneticisi hakkında Adana 11'inci, 13'üncü, 18'inci ve 24'üncü asliye ceza mahkemelerinde dava açıldı.

İddianamelerde, şirket yöneticileri hakkında 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ve bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılmaları istendi.

Şüphelilerin ayrıca, 5237 Sayılı TCK’nin 53. maddesi uyarınca belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına ve CMK'nin 325/1 maddesi gereğince tüm yargılama giderlerinin şüpheliden tahsiline karar verilmesi talep edildi.

Adana Baro Başkanı Veli Küçük, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kanunen hukuki meselelerde gerçek ve tüzel kişilere ait hakları dava etme veya savunma, adli işlemleri takip etme ve bu işlemlere ait evrak düzenlemenin yalnız barolara kayıtlı avukatlara ait olduğunu ifade etti.

Son birkaç yıl içerisinde özellikle uğranılan zararların ödenmesi için sigorta şirketlerine yapılan başvuru işlemlerinin bir kısım şahıslarca büyük bir rant aracı görülerek ve aynı zamanda insani duygular ve kurallar hiçe sayılarak, avukatlık yetkileri gasp edilip büyük bir sektör oluşturulduğuna dikkati çeken Küçük, şunları kaydetti:

"Hastanelerin acil servislerinde, kaza alanlarında, cenazelerde, mezarlıklarda, taziyelerde ve her ortamda yurttaşa ulaşmaya çalışarak, onların üzüntüsünden, uğradığı zarardan nemalanmaya çalışan, maddi yetersizliklerini fırsat bilen bu hukuka ve ahlaka aykırı davranışı sergileyenler hakkında etkin ve kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu konuda yurttaşlarımızın ve meslektaşlarımızın da çevrelerinde gördükleri, duyum aldıkları, haberdar oldukları, bildikleri yasa dışı kurumlar ile ilgili her türlü işlemleri yapmamız ve mücadele etmemiz için baromuzla bilgi paylaşmalarını istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :