Adana'da 10 Kasım'da "Saygı Zinciri" oluşturulacak

Adana'da 10 Kasım'da "Saygı Zinciri" oluşturulacak

ADANA (AA) - Adana'da, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 10 Kasım'da Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılı dolayısıyla "Saygı Zinciri" oluşturulacak.Adana...

ADANA (AA) - Adana'da, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 10 Kasım'da Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılı dolayısıyla "Saygı Zinciri" oluşturulacak.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yaptığı yazılı açıklamada, herkesi 10 Kasım saat 09.05'te Adana Büyükşehir Belediyesi önünde oluşturulacak "Saygı Zinciri"ne katılmaya davet etti.

Sözlü, 10 Kasım'ı bir matem günü olarak değil, esaret altına alınmakla tehdit edilen ve toprakları paylaşılmak istenen Türk milletinin mücadele ruhu, kurtuluş umudu, diriliş sembolü Atatürk'ü anlama ve anlatma imkanı olarak gördüklerini belirterek şöyle devam etti:

"Bu anlayış ve itibarla Atamızın hayata gözlerini yumduğu 10 Kasım günü saat dokuzu beş geçe, onun manevi huzurunda el ele saygı zinciri oluşturacağız. Atatürk'e kurtuluş ilhamı veren Adana'nın, ortaya koyduğu bağımsızlık ruhunu ve özgürlük iradesini Ulu Önder'in 79’uncu ölüm yılında el ele kenetlenerek en güçlü haliyle sergileyeceğine inancım tamdır. Eminim ki Büyükşehir Belediyemiz önünden başlayıp, Atatürk Caddesi ve Ziyapaşa Bulvarı boyunca devam edecek olan el ele saygı zincirimiz, dalga dalga yayılıp tüm Türkiye'yi saracaktır."

Sözlü, etkinliğin sonunda sosyal medya üzerinden gelen mesajların da paylaşılacağını aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :