Adalet Bakanlığından yalanlama

Adalet Bakanlığından yalanlama

Adalet Bakanlığınca, bir gazetede "Silivri Kitap Fakiri Çıktı" başlığıyla yer alan haberin gerçekle ilgisi bulunmadığı bildirildi

ANKARA (AA) - Adalet Bakanlığından, dün bir gazetede "Silivri Kitap Fakiri Çıktı" başlığıyla yer alan haberin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, dün bir gazetede yayınlanan "Silivri Kitap Fakiri Çıktı" başlıklı haberdeki "10 yazar ve yöneticinin tutulduğu Silivri Kapalı Cezaevinde her koğuşa 1 kitap düşüyor. Avrupa'nın en büyük cezaevi olan Silivri'de yalnızca bin 750 kitap var. Yayınevlerinin gönderdiği kitaplar da memur azlığından okunup kütüphaneye konulamıyor" iddialarına ilişkin, açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Açıklamada, Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü içerisinde, 9'u kapalı, biri de açık olmak üzere 10 ceza infaz kurumu bulunduğu belirtilerek, bu kurumların tamamında yaklaşık 11 bin 750 tutuklu/hükümlü barındırıldığı aktarıldı.

Ceza infaz kurumlarının kütüphanelerinde 36 bin 254 kitap ve basılı yayın bulunduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ceza İnfaz Kurumlarımızın kütüphanelerinde mevcut olan kitap ve basılı yayınların listesi ilgili memurlar tarafından kendilerine verilmekte olup, talepleri halinde hükümlü ve tutuklulara kurum kütüphanesinden okuduktan sonra tekrar değiştirmek üzere yeteri kadar kitap verilmektedir.

Hükümlü ve tutuklular, kurum kütüphanelerinde mevcut olmayan süreli ve süresiz yayınları, kanun içeren yayınlar dahil olmak üzere bedelini kişisel emanet para hesabından karşılamak suretiyle kurumumuz dış kantin aracılığıyla sağlamaları mümkündür. Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan ve kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik haberin gerçekle ilgisi bulunmamaktadır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :