Adalet Bakanlığından 17 bin yardımcı personele eğitim

Adalet Bakanlığından 17 bin yardımcı personele eğitim

Adli ve idari yargıda görev yapan, aralarında zabıt katipleri ve mübaşirlerin bulunduğu 17 bin 483 personel hizmet içi eğitime katılacak

ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ - Adalet Bakanlığının yaptığı çalışmayla, bu yıl içerisinde adli ve idari yargıda görev yapan, aralarında zabıt katipleri ile mübaşirlerin bulunduğu 17 bin 483 yardımcı personel hizmet içi eğitim alacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün başkanlığında yapılan Eğitim Kurulu toplantısında 2018'in hizmet içi eğitim programı belirlendi.

Bu kapsamda, Bakanlık Eğitim Dairesi Başkanlığınca yıl içerisinde çeşitli hizmet içi eğitim programları düzenlenecek. Eğitimlere, zabıt katipleri, mübaşirler, yazı işleri müdürleri ile adli ve idari yargıda görevli toplam 17 bin 483 yardımcı personel katılacak.

Personele, dil bilgisi, resmi yazışma kuralları, meslek etiği, tebligat hukuku gibi konularda eğitim verilecek. Eğitimler arasında, bilişim teknolojilerinin yanı sıra insan hakları alanı da yer alacak.

Eğitimler, Adalet Bakanlığına bağlı eğitim merkezleri ile Eğitim Dairesi Başkanlığının belirlediği yerlerde bir yıl süresince gerçekleştirilecek.

Yargıdaki hizmet kalitesi ve personel verimliliğinin artırılmasının hedeflendiği hizmet içi eğitimler, oluşturulan eğitici havuzunda yer alanlar tarafından verilecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :