Adalet Bakanı Rüşvet Tarifesi İddialarını Soruşturuyor

Adalet Bakanı Rüşvet Tarifesi İddialarını Soruşturuyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargı Kurumlarındaki Rüşvet İddialarını Soruşturuyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Rüşvet İddialarını Soruşturuyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'de yargı kurumları içinde para karşılığı müdahalelerin ve usulsüz tahliyelerin yapıldığı iddialarının üzerine titizlikle gidiliyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) para karşılığı sulh ceza hâkimliklerinde erişimin engellenmesine dair kararlar verildiği ve usulsüz tahliyeler yapıldığına dair bilgiler içeren bir yazı göndermişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'dan Yargıda Rüşvet İddiaları

Rüşvet iddialarının yer aldığı bir haberde, bahsedilen rüşvet tarifesi ortaya çıkmıştı. Listeye göre; tahliye işlemleri için 500 bin lira, erişim engeli kaldırmak için 100-200 bin lira, adli kontrol kararının kaldırılması için 100-150 bin lira, yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için 500 bin lira talep edildiği belirtiliyor. Bu işlemlerin yürütülmesi için mahkemelerde ve hakimliklerde görevli avukatlar aracılığıyla rüşvet işlerinin gerçekleştirildiği iddia ediliyor.

Bakan Yılmaz'dan Net Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, iddiaların üzerine derhal müdahale etti ve konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: "İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Hâkimler ve Savcılar Kuruluna gönderilen ihbar dilekçesinde bahsedilen iddialarla ilgili olarak HSK ilgili dairesince gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmış olup, verilen inceleme ve soruşturma izni üzerine HSK Teftiş Kurulunca müfettiş görevlendirilmiştir."

Töhmet Altında Bırakılıyorlar

Adalet Bakanı, Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun bu iddiaları titizlikle araştıracağını ve somut delillerle suç teşkil eden hiçbir eylemin cezasız kalmayacağını vurguladı. Adaletin tecellisi için çalışan yargı teşkilatının tüm mensuplarını töhmet altında bırakmamak adına genelleme yapmaktan kaçınılması gerektiğini belirtti.

Adalet Bakanı Tunç son olarak, yargı yetkisinin yanlış tutum ve davranışlara tevessül edenlere müsaade edilmeyeceğini vurguladı. Adaletin sağlanması ve yargı sistemine duyulan güvenin sarsılmaması için soruşturmanın titizlikle yürütüleceği ve gerekli adımların atılacağı mesajını verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.