Adalet Bakanı Gül'den büyükelçilere Osman Kavala tepkisi: Haddiniz değil!

Adalet Bakanı Gül'den büyükelçilere Osman Kavala tepkisi: Haddiniz değil!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 10 büyükelçiliğin Osman Kavala ile ilgili açıklamasına tepki göstererek, "Diplomatlar, kabul edildikleri devletin hukukuna saygıyla mükelleftir. Hukukun üstünlüğüne gölge düşüren şey de bu had ve hudut bilmezliktir" dedi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, aralarında ABD, Fransa ve Almanya'nın da bulunduğu 10 büyükelçiliğin Osman Kavala ile ilgili açıklamasına tepki göstererek, "Diplomatlar, kabul edildikleri devletin hukukuna saygıyla mükelleftir" diyerek tepki gösterdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda büyükelçiliklerinin Gezi davasında 4 yıldır tutuklu yargılanan iş adamı Osman Kavala'nın serbest bırakılması için yaptığı çağrıya tepki gösterdi. Bakan Gül, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Diplomatlar, kabul edildikleri devletin hukukuna saygıyla mükelleftir. Anayasamıza göre mahkemelerimize tavsiye ve telkinde bulunmak hiçbir büyükelçinin haddi değildir. Hukukun üstünlüğüne gölge düşüren şey de bu had ve hudut bilmezliktir" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.