Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten 3 Kritik Açıklama: İnfaz Düzenlemesi, HSK ve Şike ile Mücadele

Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten 3 Kritik Açıklama: İnfaz Düzenlemesi, HSK ve Şike ile Mücadele

Adalet Bakanı Akın Gürlek, infaz düzenlemesi, HSK’da değişiklik iddiaları ve futbolda şike ile mücadele konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, ceza adalet sistemine ilişkin yeni bir düzenleme hazırlığında olduklarını açıkladı. Gürlek, “İnfaz düzenlemesi yapmamız lazım, cezaları artıracağız” ifadelerini kullandı.

Özellikle suç örgütlerinin çocukları kullanmasına dikkat çeken Gürlek, bu konuda yapılan değişikliklere işaret ederek, “Çocukları kullanan örgüt üyelerinin cezalarını artırdık” dedi.

Bakanlığın, caydırıcılığı artırmayı hedefleyen düzenlemeler üzerinde çalıştığı belirtildi.

HSK’DA DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?

Kamuoyunda gündeme gelen Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) ile ilgili değişiklik iddialarına da değinen Gürlek, net bir mesaj verdi.

HSK’da değişiklik olmayacak. Üyeler belirlendi, tekrar bir değişiklik olmaz” diyen Gürlek, mevcut yapının korunacağını ifade etti.

Bu açıklama, yargı camiasında süren tartışmalara son noktayı koyan bir değerlendirme olarak yorumlandı.

FUTBOLDA ŞİKE İLE MÜCADELE İÇİN ÖZEL EKİP

Bakan Gürlek’in bir diğer dikkat çeken açıklaması ise spor alanına ilişkin oldu. Futbolda adaletin sağlanmasının önemine vurgu yapan Gürlek, “Futbolun temiz olması lazım” dedi.

Şike ile mücadelede daha etkin bir yapı kurulacağını belirten Gürlek, bu kapsamda özel bir ekip oluşturulacağını duyurdu.

Adalet Bakanlığı’nın ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışacağı ve spor müsabakalarında adil rekabetin korunmasının hedeflendiği bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.