Açlık grevi yapan Filistinli tutukluların sayısı artacak

Açlık grevi yapan Filistinli tutukluların sayısı artacak

Filistin Esirler Cemiyeti Başkanı Kadura Faris, İsrail hapishanelerindeki hak ihlallerini protesto için açlık grevi yapan tutuklulara her gün yenilerinin ekleneceğini söyledi

RAMALLAH (AA) - Filistin Esirler Cemiyeti Başkanı Kadura Faris, İsrail hapishanelerindeki hak ihlallerini protesto için açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara her gün yenilerinin ekleneceğini belirtti.

Faris, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail hapishanelerindeki yaklaşık 400 tutuklunun açlık grevini sürdürdüğünü, grev yapanlara her gün yenilerinin ekleneceğini ve 17 Nisan'da yaklaşık 2 bin tutuklunun greve başlayacağını ifade etti.

Tutuklularla ilgilenen Filistinli yetkililerle İsrail Cezaevleri İdaresi arasında grevin sonlandırılması için anlaşma yapmak üzere müzakerelerin devam ettiğini kaydeden Faris, Mısır tarafının da anlaşma sağlanması için İsrail'le görüşmeler yürüttüğünü aktardı.

Faris, "Aslında Gazze'de ateşkes için Hamas hareketi ve İsrail arasında Mısır'ın ara buluculuğunda görüşmeler vardı. Ancak tutukluların açlık grevine başlamasıyla tutuklular meselesi söz konusu ara buluculuk çabaları kapsamına dahil oldu." ifadelerini kullandı.

İsrail Cezaevleri İdaresi ile Filistinli tutukluların temsilcileri arasında yapılan diyalog görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Rimon ve Necef (Negev) hapishanelerinde yaklaşık 150 Filistinli tutuklu pazartesi günü süresiz açlık grevine başlamıştı.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Filistin Esirler Heyeti tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Negev, Rimon, Nefha, İşel, Ofer, Celbu ve Mecdu hapishanelerinde açlık grevine başlayan Filistinli tutukluların sayısının yaklaşık 400'e ulaştığı duyurulmuştu.

İsrail hapishanelerinde sinyal kesici cihaz yerleştirilmesi gibi Filistinli tutuklulara karşı yapılan uygulamalar nedeniyle 2019'un başından bu yana gerginlik yaşanıyor.

Tutuklular, cep telefonu sinyalini kesici cihazların kaldırılmasını, Gazze'deki tutuklular için aile ziyaretlerinin yeniden başlamasını, genel kullanıma açık ankesörlü telefonların bağlanmasını, baskın operasyonlarının sonlandırılmasını, tıbbi ihmallerin sona ermesini ve şartların iyileştirilmesini talep ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler