Açılış kurdelesini robotların getirdiği makaslarla kestiler

Açılış kurdelesini robotların getirdiği makaslarla kestiler

Çankırı'daki Eğitim Bilim Festivali'nin açılışını kurdele keserek yapan protokol üyelerine makasları, öğrenciler tarafından tasarlanıp programlanan robotlar getirdi

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da protokol üyeleri, Eğitim Bilim Festivali'nin açılış kurdelesini, öğrenciler tarafından tasarlanıp programlanan robotların getirdiği makaslarla kesti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 25 okuldan öğrencilerin katılımıyla düzenlenen festival, Kucaklama Taşı mevkisinden Karatekin Parkı'na kadar yapılan yürüyüşle başladı.

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, öğrencileri bilim festivalinde bir araya getirmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Gençlerin yeteneklerinin ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Yazıcı, "Hedef kitlemiz öğrencilerimizin yeteneklerinin ortaya çıkarılması, onlara bu fırsatların tanınması, insanlığa hayırlı hizmetler sunan kişiler olmaları, eğitimin en önemli amaçlarındandır." dedi.

Festivali geleneksel hale getirmek istediklerini dile getiren Yazıcı, destek verenlere teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turgut Ünal ise 6 aylık çalışmanın ardından hazırladıkları festivalin, birbirinden renkli çalışmalara ev sahipliği yaptığını bildirdi.

Daha sonra, Vali Vahdettin Özcan, Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Yusuf Bayazıt, Belediye Başkan Vekili Mustafa Potukoğlu, Yazıcı ve diğer protokol üyeleri, açılış için kurdelenin başına geldi. Kullanılacak makaslar, öğrencilerin tasarlayıp programladığı 2 robot tarafından alınarak, protokol üyelerine verildi.

Kurdelenin kesilmesiyle açılışı yapılan festivalde, anaokulundan liseye kadar 25 okuldan öğrencilerin hazırladığı projeler sergileniyor. Festival, 5 Haziran'a kadar devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :