Acil Komuta Merkezinde ilk iftar

Acil Komuta Merkezinde ilk iftar

Kahramanmaraş'ta, 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezi'nde görevli personel, ilk iftarlarını telefon ve bilgisayarlarının başında açtı- Asılsız ihbarlardan muzdarip olan komuta merkezi, ramazanın ilk gününde de "İlk iftara ne yemeği yapayım?", "İftar sa

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta, 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezi'nde görevli personel, ilk iftarlarını telefon ve bilgisayarlarının başında açtı.

Kentte günlük 5 bine yakın ihbara cevap vermeye çalışan ve yıl boyunca asılsız ihbarlardan dert yanan görevliler, iftar saatine yakın ihbar patlamasıyla karşı karşıya kalıyor. Ramazanın ilk gününde iftarlarını telefon ve bilgisayar başında açan görevliler, ilginç ihbarlarla karşılaştı.

"İlk iftara ne yemeği yapayım?", "İftar saat kaçta?" gibi ilginç sorularla karşılaşan görevliler, her şeye rağmen acil servis anlamında hizmet etmekten mutluluk duyuyor.

Acil Komuta merkezi vardiya sorumlusu Latif Öndoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 saat esası çalışarak vatandaşlara hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

Asılsız ihbarlardan muzdarip olduklarını ifade eden Öndoğan şunları kaydetti:

"Ramazan ayının ilk gününde iftara yakın saatte ihbarlarda patlama oluyor. Gün içerisinde bu kadar ihbar olmuyor ama her ramazan ilk gününde vakalarda artış yaşanıyor. Bunların dışında 'ilk iftarda ne yemeği yapayım. İftar saat kaçta?' diye arayanlar bizleri yoruyor. Gereksiz aramalar yapan kişiler yüzünden gerçek hastaların hakları gasbediliyor."

Komuta Merkezinde Çağrı Alıcı olarak çalışan Gülşen Kısademir ise ailesinden ayrı ilk iftar yaptıklarını kaydetti.

Ramazan ayının ilk günü olduğu için yoğunluklarının bir hayli fazla olduğunu vurgulayan Kısademir, "Asılsız ihbar bizi meşgul ediyor. Amacımız hizmet etmek ama asılsız çağrılar bizleri yoğunluk yapıyor. Bu ramazan ayında vatandaşların gereksiz yere çağrı merkezini meşgul etmemelerini istiyorum." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :