Açık Gıda Satan İşletmelere Ceza Yağdı: Ürünlere El Konuldu

Açık Gıda Satan İşletmelere Ceza Yağdı: Ürünlere El Konuldu

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, alışveriş merkezlerinde etiketsiz ürün satan işletmelere el koydu ve cezai işlem uyguladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Ramazan ayı boyunca gıda denetimlerini arıttı. Ülke genelinde 7 bin 500 gıda sahada denetlenirken, uygunsuz gıda satışı yapan işletmelere idari para cezası verildi.

Ankara'da da denetimlerini sürdüren Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kentteki alışveriş merkezlerinde "açık olarak" satılan ürünlere yönelik çalışma başlattı.

İzinsiz olarak gıda satışı yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, etiketsiz satılan toplam 717 kilogram sucuk, 332 kilogram peynir ve 308 kilogram tereyağına el koydu.

Etiketli satışa sunulan zeytinyağı ve tereyağlarından ise numuneler alındı. Denetimler sonucu işletmelere toplam 13 bin 532 TL idari para cezası uygulandı.

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, yaptığı açıklamada, Ramazan ayı boyunca denetimlerin aratarak devam edeceğini ve tüketicilerin bilinçli olması gerektiğini söyledi.

Korkmaz, vatandaşları gıda alışverişlerinde ürünlerin etiketlerini kontrol etmeye ve etiketsiz ürünlerden uzak durmaya çağırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.