Acemi erler yemin etti

Acemi erler yemin etti

Hatay'da vatani görevini yapan ve acemi eğitimini tamamlayan bin 632 er düzenlenen törenle yemin etti

HATAY (AA) - Hatay 121. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında vatani görevini yapan ve acemi eğitimini tamamlayan bin 632 er için yemin töreni düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, temel eğitim gören 1996/3 tertip bin 632 acemi er, silah ve Türk bayrakları ile donatılmış masaların çevresinde yemin etti.

121. Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay Zafer Durukan, yaptığı konuşmada, andın vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olduğunu belirtti.

Andın dürüstlüğün, emirlere mutlak itaatin ifadesi olduğunu da vurgulayan Durukan, ayrıca bunun kahraman Türk ordusuna mensup olunduğunun da kabul belgesi olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından yaş kütüğüne dönem plaketi çakıldı ve acemi erlerin geçmiş yıllarda vatani görevlerini aynı yerde yapan babalarına çeşitli hediyeler verildi.

Askerler tarafından resmi geçit töreni gerçekleştirildi.

Törene, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez ile asker aileleri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :