AB'nin enerjide endişesi azaldı

AB'nin enerjide endişesi azaldı

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Sefcovic:- "AB, Rusya'nın Gazprom firmasından şimdi daha az endişe duyuyor"- "AB doğalgaz kaynak çeşitliliğini artırma çabalarını sürdürecek. Rekabetçi ve şeffaf bir doğalgaz piyasası arzuluyoruz"

BRÜKSEL (AA) - AB Komisyonu Enerji Birliği'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, AB'nin enerji tüketiminin düşmeye başlamasıyla Rusya'ya karşı enerji konusunda endişelerinin daha da azaldığını belirtti.

Sefcovic, Brüksel'de "AB'de Enerji Birliğinin Durumu Raporu'na" ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

AB'nin, raporda öngörülen enerji verimliliği, yenilenebilir kaynaklar ve iklim hedeflerini yakalama konusunda ilerleme kaydettiğini anlatan Sefcovic, "Enerji birliği, enerji ve iklimin ötesinde bir anlam taşıyor. Bu, tüm Avrupa ekonomisinin modernizasyonunu hızlandırıyor. Avrupa'yı, düşük karbonlu, verimli enerji ve kaynak tüketen, sosyal ve adil bir hale getirmekle ilgilidir." diye konuştu.

Sefcovic, AB'de enerji tüketiminin azalmaya başladığına ve doğalgaz sektöründe de daha rekabetçi bir piyasa sağlandığına dikkati çekerek, "AB, Rusya'nın Gazprom firmasından şimdi daha az endişe duyuyor." ifadesini kullandı.

Avrupa'nın enerjide geçmişte yaşadığı deneyimlerden gerekli dersleri aldığına işaret eden Sefcovic, doğalgaz bağlantılarının artırıldığını, depolama kapasitelerinin devamlı gözlemlendiğini ve daha rekabetçi bir LNG piyasası oluşturulduğunu söyledi.

Sefcovic, Hazar gazının Güney Gaz Koridoru ile 2020'ye kadar Avrupa'ya ulaşmasını beklediklerini dile getirerek, "AB doğalgaz kaynak çeşitliliğini artırma çabalarını sürdürecek. Rekabetçi ve şeffaf bir doğalgaz piyasası arzuluyoruz." dedi.

AB Komisyonunun enerjiyle ilgili çok sayıda yasal düzenleme teklifi hazırladığını anımsatan Sefcovic, 2017'nin bu anlamda uygulama yılı olacağını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :