Abdüllatif Şener, MHP'yi muhalefet partisi ilan etti

Abdüllatif Şener, MHP'yi muhalefet partisi ilan etti

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Partisinin il başkanlığında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Parlemontonun muhalefetin hakim olduğu parlamento olduğunu savunan Şener, Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'yi de muhalefet partisi olarak zikretti.

Milletten hiçbir destek alamayınca, kurduğu Türkiye Partisi’ni siyaset çöplüğüne gömdükten sonra 24 Haziran seçimlerinde CHP’den Konya milletvekili seçilen Abdüllatif Şener, partisinin il başkanlığında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.  

Şener, partisinin il başkanlığında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.  Parlemontonun muhalefetin hakim olduğu parlamento olduğunu savunan Şener, Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'yi de muhalefet partisi olarak zikrettti.

Şener, "Parlamento artık iktidarın hakim olduğu parlamento değil. Muhalefetin hakim olduğu parlamentodur. Bu niteliği açısından da önemlidir. Artık 'Siyaset yeni başlıyor' diyebilirim, 'güçlü bir şekilde yeni başlıyor'. İçinde MHP'nin de bulunduğu, CHP, İYİ Parti'yi muhalefet partileri olarak nitelendiriyorum. Hükümetin içinde bulunmayan bir parti dünyanın her tarafında muhalefet partileri olarak nitelendirilir. Dolayısıyla TBMM'de iktidar çoğunluğunu kaybetmiştir. TBMM'de muhalefet partisinin milletvekilleri çoğunluktadır. İktidar TBMM'de topal ördek konumunda olacaktır" dedi.

KONYALI SEÇMENİ TEHDİT ETMİŞTİ

Abdüllatif  Şener’in bu açıklamalarına Cumhur İttifakının temsilcileri AK Parti ve MHP’den nasıl bir cevap geleceği merak ediliyor.  Abdüllatif Şener, seçim kampanyasında Konyalıları Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte yargılanmakla tehdit ettiği için büyük tepki çekmiş, sonrasında gittiği yerlere bir koruma ordusu eşliğinde  gitmesiyle gündemden düşmemişti.

 

Etiketler :