Abdullah Ustaosmanoğlu Hoca vefat etti

Abdullah Ustaosmanoğlu Hoca vefat etti

Yetiştirdiği hafız talebeleri ile ülkemizin ilim ve irfanına büyük katkısı olan, ömrünü Kur'an'a adayan muhterem Abdullah Ustaosmanoğlu Hoca vefat etti.

Yetiştirdiği hafız talebeleri ile ülkemizin ilim ve irfanına büyük katkısı olan, ömrünü Kur'an'a adayan muhterem Abdullah Ustaosmanoğlu Hoca vefat etti.

Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve talebelerine başsağlığı diliyoruz. Mekânı cennet olsun.

ABDULLAH USTAOSMANOĞLU KİMDİR?

Abdullah Ustaosmanoğlu 1936 tarihinde Trabzon'un Of ilçesi Tavşanlı Köyü'nde doğmuştur. Tavşanlı Köyü Camii'sinde ilk eğitimini almış sonra amcasının oğlu olan İsmailağa Camii emekli İmam ve Hatibi Mahmut Ustaosmanoğlu ve Hafız İsmail Özer'in eğitimleri ile hafızlık eğitimi almaya başlamıştır.

Bir süre, Of (Çufaruksa) Uğurlu Köyü'nde Şeyhü'l-Kurra Hafız Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Hoca Efendi'den de dersler almıştır. Daha sonra Çalek Köyü'ne giderek Osmanlı Medreselerinden mezun Dersiâm olan Fevzi Güven'den her yıl kesintisiz 8 ay eğitim gördü. 1957 yılında 20’ye yakın arkadaşıyla birlikte Hacı Dursun Efendi'den icazetini almıştır.

Sonrasında İstanbul'a giderek Sultan Selim Camii İmam-Hatibi Reisü'l-Kurrâ Hamdi Efendi ve Gönenli Mehmet Efendi'den tecvit ve tashih-i huruf dersleri almıştır. İsmailağa Camii'nde Mahmut Efendi'den de İslâmî ilimlere ait fıkıh, tefsir, hadis-i şerif dersleri almıştır.

1957 yılında Küçükköy Merkez Camii'nde fahri İmam-Hatip olarak göreve başlamıştır. 1963 yılı başlarında ise Bayrampaşa Yeşil Camii'nde fahri olarak İmam-Hatiplik görevine başlayan Abdullah Ustaosmanoğlu 1965 yılında Yeşil Camii'ne kadrolu İmam-Hatip olarak atanmıştır.

Yurtiçinde sürdürülen hizmetlerin, yurtdışında da sürdürülmesi için büyük gayret ve özen gösteren Abdullah Ustaosmanoğlu, K.K.T.C Gazi Magosa'da Prof. Dr. Ali Özek ile beraber Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı bir Kur'an Kursunun açılmasına öncülük etmiştir. Ayrıca Kazakistan'ın başkenti olan Almaata'da, Merkez Camii başta olmak üzere beş caminin yapılmasına öncülük etmiştir.

1996 senesinde İstanbul Arnavutköy İlçesinde Taşoluk Yeşil Camii ve Kur'an Kursu'nun temelini atmıştır. Yeşil Cami İlme Hizmet Vakfı Başkanlığı görevini vefat edene kadar devam ettirmiştir.

Etiketler :