Abdullah Uçar'dan yeni kitap

Abdullah Uçar'dan yeni kitap

Abdullah Uçar, Evrenin Sırları ve Allah isimli kitabında, düşüncemizi zorlayan gerçeklerle yüz yüze gelmememizi sağlıyor.

Bütün insanların etkileneceği bir alan olan evrenin büyüklüğü karşında insanların nerde duracağını araştıran Abdullah Uçar, Evrenin Sırları ve Allah isimli kitabında, evrenin derinliklerinden bilimsel bilgiler getirip yüzümüze çarparken, dünyanın bulunduğu konumun bize fısıldadığı gerçekleri haykırarak aklımızı, beynimizi, düşüncemizi zorlayan gerçeklerle yüz yüze gelmememizi sağlıyor.

Bütün olan biten insanları bir gerçeğe götürüyor: İman… Uçar, eserlerinin çoğunda gündemi takip ediyor. Gazze saldırıları zamanında yayımladığı “Dünya'nın Baş Belâsı Siyonistler” isimli eseriyle dikkat çekmişti. Yine gündemle ilgili olarak farklı dönemlerde eserler birini takip etti: Misyonerler (Modern Haçlılar), Terör ve İslâm, Fetih ve Fâtih ve Âşıklar Sultanı Hz. Mevlânâ… Her şeyden önce bu toplumun bireyi olarak yaşadığı sancıları, toplumun geldiği noktayı, eski ile irtibatını koparma durumuna gelen milletimizin geçmişimizden kopmadan geleceğe yürümesi gerektiğini söyleyen Uçar, “Faydalı olabilirsem kendimi bahtiyar sayacağım” dedi.

BİZİ BİZ YAPAN DEĞER VE

İNANÇLARIMIZA İŞARETLER
Kitaplarını toplumun ihtiyaç duyduğu konularda yoğunlaştıran Uçar, İslam dininin ilerlemeyi gerektirdiği vurgusunu öne çıkararak ilerlemenin, önündeki engelleri eserlerinde vurguluyor. İnsanımıza düşen görevleri de açıkça ifade ediyor.

ABDULLAH UÇAR KİMDİR?

Abdullah UÇAR: 1950 yılında Çumra'nın Tahtalı Köyünde doğdu. İlkokulu Köyünde, hıfzını, İmam-Hatip Okulunu ve Yüksek İslâm Enstitüsünü Konya'da bitirdi. Diyanet İşleri Başkanlığının çeşitli kademelerinde çalıştı. 16 Ocak 2008 tarihinde Konya Kur'an Kursları Müdürlüğünden emekli oldu. Halen Türk Anadolu Vakfı Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır. memleket.com.tr