Abdullah Gül, Şener'e referans oldu mu?

Abdullah Gül, Şener'e referans oldu mu?

Nagehan Alçı, Kılıçdaroğlu ile görüşen Abdüllatif Şener'e Abdullah Gül'ün referans olduğu iddiasını köşesine taşıdı.

Bundan yaklaşık 10 gün önce Abdüllatif Şener, Kemal Kılıçdaroğlu’na gitti. Abdullah Gül’ün referansı ile geldiğini, CHP’nin İstanbul adayı olursa çeşitli cemaat ve tarikatlar de dahil geniş bir kitleden oy alabileceğini söyledi.

Alçı yazısında şu ifadeleri kullandı:

Cumartesi günkü yazı CHP’yi epey çalkaladı. 2 gündür telefon ve mesaj yağmuru altındayım. Bugün hem o yazı ile ilgili tepki ve izlenimlerimi hem de yine partinin içinden çok farklı kaynaklardan aldığım bazı bilgileri sizlerle paylaşacağım.

Öncelikle en çok ses getiren Abdüllatif Şener’in Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde İstanbul’u isterken referans olarak Abdullah Gül’ün ismini zikretmiş olduğu meselesi… Bu iddia bomba etkisi yarattı. Çok ilginç bir durumla karşı karşıyayım. Hem CHP’li hem de CHP’ye yakın onlarca isim "Nihayet herkesin konuştuğunu yazdın" diyerek beni teyit ettiler. Yani bu iddia zaten CHP koridorlarında herkesin ağzında imiş.


Abdüllatif Şener ve Abdullah Gül.

 

5-6 YILDIR KONUŞMUYORLAR

Öte yandan Abdullah Gül’e çok yakın olan iş dünyasının önemli bir ismi aradı ve şunları söyledi: "Abdullah Bey ile Abdüllatif Şener 5-6 yıldır merhabalaşmazlar. Şener partiden ayrılırken onu vazgeçirmeye çalışanların başında sayın Gül vardı. İkna etmek için çok uğraştı. Hatta milletvekilliği için parasını bile bizzat kendisi yatırdı gitmesin diye. O nedenle çok bozuktur Şener’e. Aralarında hiçbir diyalog yok."

Bu yorumu bana bilgiyi veren kaynaklarıma sorduğumda verdikleri cevap şuydu: "Abdüllatif Şener, Gül’ün inisiyatifi ya da isteği ile değil, kendi kendine de 11. Cumhurbaşkanı'nı referans göstermiş olabilir."

Bu arada dün baktım, Şener, sosyal medyada kendi ismini İstanbul adaylığı için ortaya atanları "like" etmiş… Belli ki adaylığı çok istiyor."

Etiketler :