ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması tartışmaları

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması tartışmaları

Filistin Ulusal Konsey Başkanı Zanun:- "Bazı büyük güçlerin, uluslararası meşruiyetin güvencesinde olan halkların kaderi ve haklarıyla oynamaya devam etmesi halinde dünyadaki güven ile istikrar darbe alacak. Söz konusu güven ile istikrarın korunması, BM v

AMMAN (AA) - Ürdün'deki Filistin Ulusal Konseyi, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması veya Tel Aviv'deki büyükelçiliğini oraya taşımasının "geçersiz ve yasa dışı" bir uygulama olacağını bildirdi.

Ulusal Konsey Başkanı Selim ez-Zanun, yaptığı yazılı açıklamada, Washington yönetiminin, Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma yönünde alacağı kararla barışın gerçekleşmesine ilişkin fırsatı tamamen yıkmış olacağını belirtti.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma veya Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma yönünde atacağı herhangi bir adımın "geçersiz ve yasa dışı" bir uygulama olacağına vurgu yapan Zanun, şunları kaydetti:

"Bazı büyük güçlerin, uluslararası meşruiyetin güvencesinde olan halkların kaderi ve haklarıyla oynamaya devam etmesi halinde dünyadaki güven ile istikrar darbe alacak. Söz konusu güven ile istikrarın korunması, Birleşmiş Milletler (BM) ve dünya ülkelerinin görevidir."

Amerikan medyasının yönetim yetkililerine dayandırdığı haberlerde, ABD Başkanı Donald Trump'ın, 6 aylık askıya alma süresi gelecek hafta sona erecek 1995 tarihli Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e Taşınmasına İlişkin Yasa'yı daha fazla bekletmeyip Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı ve Amerikan Büyükelçiliğinin ise Kudüs'e taşınmasına karar vereceği iddia edilmişti.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, geçen çarşamba, bu yönde bir adım için "erken" yorumunu yapmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler