ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü vurması

ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü vurması

Katar Dışişleri Bakanlığı:- "Katar, ABD'nin Suriye rejiminin masum sivillere karşı kullandığı askeri hedeflere yönelik askeri operasyonlarını destekliyor"

DOHA (AA) - Katar, ABD'nin Suriye'de rejime ait askeri üsse düzenlediği saldırıyı desteklediğini açıkladı.

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Suriye topraklarının askeri operasyonlara maruz kalması dolayısıyla Esed rejiminin sorumlu tutulduğu belirtilerek, "Katar, ABD'nin Suriye rejiminin masum sivillere karşı kullandığı askeri hedeflere yönelik askeri operasyonlarını destekliyor. Yıllardan beri binlerce masun sivilin hayatına mal olan rejimin iğrenç suçları, Suriyelilerin acılarının dindirilmesi için daha çok çaba sarf etmemizi gerektiriyor." ifadesine yer verildi.

Uluslararası topluma, Suriye rejiminin işlediği suçlar ve uluslararası yasak silahları kullanması karşısında sorumluluğunu yerine getirerek, bu suçları işleyenleri uluslararası adalete teslim etme çağrısının yapıldığı açıklamada, Suriye halkının beklentilerini yerine getirecek bir çözüm bulunarak, ülkenin birliğini koruyacak bir geçiş hükümetinin oluşturulması gerektiğine vurgu yapıldı.

ABD ordusu, Suriye'nin İdlib bölgesinde rejimin düzenlediği kimyasal katliama tepki olarak Esed ordusuna yönelik füze saldırısı düzenlediğini duyurmuştu.

ABD ordusuna ait Doğu Akdeniz'de bulunan gemilerden fırlatılan 59 Tomahawk füzesinin kimyasal saldırıda kullanıldığı belirtilen hava üssünü vurduğu açıklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler