ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Hollanda'nın Rotterdam kentinde, ABD’nin Kudüs’ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı protesto edildi

LAHEY (AA) - ABD’nin Kudüs’ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı, Hollanda'nın Rotterdam kentinde protesto edildi.

Farklı sivil toplum kuruluşları tarafından Rotterdam'da düzenlenen gösteriye, aralarında Hollandalıların da bulunduğu yaklaşık 150 kişi katıldı.

"Kudüs Filistin'in başkentidir" ve "Onların mücadelesi bizim mücadelemiz, uluslararası dayanışma" yazılı döviz ve pankartlar açan göstericiler, "Özgür Filistin" ve "Özgür Kudüs" sloganları attı. Gösteri sırasında konuyla ilgili broşür dağıtıldı.

Müslümanların kurduğu NIDA Partisinin lideri Nourdin El Ouali, burada yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump'ın, işgal altındaki Kudüs'ü "İsrail’in başkenti" olarak tanıdığı yönündeki kararı nedeniyle umutlu kalabilmenin zorlaştığını söyledi.

Ouali, "Umutlar azalsa da sizin gibi insanlar haksızlığı görünce korkmadan ayağa kalkarak ve hakkı haykırıp doğruları söyleyerek mücadele ettikçe Filistin'e özgürlüğün geleceğine inanıyorum. Birbirimize çok ihtiyacımız var. Hep beraber yeni nesillere tarihi anlatarak hakkı öğretmemiz gerekir. Gerçekler bilinmezse adalet olmaz." dedi.

Trump'ın açıklamasının ve zamanlamasının tesadüf olmadığını belirten Ouali, şunları kaydetti:

"Trump ve ABD hükümeti, araştırma altına alındığı için zor günler geçiriyor. Kendisi de durumun farkında olduğu için oyalanacak bir şeyler arıyor. Bunun dışında bir de İsrail'in güçlü lobisi var. Ama İsrail lobisi, Yahudi lobisi demek değil. Yahudiler de yapılan haksızlığı görüyorlar. Bu durum Yahudi ve Müslümanların arasında olan bir durum değil. Bu haklının ve haksızın mücadelesidir. Bu insan haklarından yana olanların ve baskıdan yana olanların mücadelesidir."








AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :