ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Yedi Hilal Derneği üyesi bir grup, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde, "Kudüs Müslüman Toprağıdır, Tapusu Bizdedir" afişi sarkıtarak ABD'nin Kudüs'e yönelik kararı ile İsrail'in uygulamalarına tepki gösterdi

İSTANBUL (AA) – Yedi Hilal Derneği'nin üniversite teşkilatında görev alan bir grup, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde dev bir afiş asarak ABD'nin Kudüs'e yönelik kararı ve İsrail'in uygulamalarını protesto etti.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gelen grup, üzerinde "Kudüs Müslüman Toprağıdır, Tapusu Bizdedir" ifadelerinin yazıldığı afişi astı. Köprü'nün Avrupa’dan Anadolu Yakasına geçerken sağ tarafında sarkıtılan afiş, yaklaşık 10 dakika asılı kaldı.

Polis ekibinin uyarısı üzerine grup astıkları afişi, polislerle birlikte kaldırarak götürdü.

Gerçekleştirilen eylemle ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, Müslümanların zulme karşı duran dilleri ve bedenleri olduğuna inanan gençlerin tepkilerini ortaya koydukları belirtildi.

"Susmanın vakti, duyarsızlığın ruhu Kudüs olamaz" ifadelerinin yer aldığı açıklamada, "Çünkü Kudüs hür bir ses, topyekun mücadele, yeryüzünün insanlık miracı ve vücudumuzun azalarına ilaç, direnmenin ve dirilişin yaşayan kalbidir. Bu duyguların ifadesinde bugün Kudüs'e reva görülenleri kabul etmediğimizi beyan eder, Kudüs’ün İstanbul’dan duyulan sesi olmak istiyoruz." denildi.

Yedi Hilal Derneği olarak İstanbul’un simgesi Şehitler Köprüsü’nden Kudüs’ün asıl sahiplerinin Müslümanlar olduğunu astıkları dev afişle hatırlattıkları dile getirilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yedi Hilal olarak, denizden çağlar üstüne, Ömer'li ve Selahaddin'li fetihler üzerine yeminler ederek tarihte açtığımız cephelerin bile yanımızda olduğunu bilerek Fatih'in İstanbul'undan tüm dünyaya çağrımız şudur: İstanbul'da açtığımız pankart hafızamızdır, mefkuremizdir. Yeditepe'den, Yedikıta'ya diyerek Müslümanların Kudüs'ün yanında olduğunun işaretini İstanbul'dan veriyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :