ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Müslümanlar, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını protesto etti

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Müslümanlar, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını protesto etmek için gösteri düzenledi.

Cuma namazı sonrası başkent Üsküp’te bulunan Eski Türk Çarşısındaki Murat Paşa Camisi meydanında toplanan bir grup Türk öğrenci ve onlara destek veren vatandaşlar ABD'nin Kudüs kararını protesto etti.

Ellerinde İsrail karşıtı ve Filistin'i destekleyen dövizler taşıyan göstericiler, Türkçe, Arnavutça ve Makedonca dilinde "Filistinli kardeşlerimize İslam şehri Kudüs'ü korumada her zaman destek olacağız." mesajını iletti.

Üsküp İlahiyat Fakültesi öğrencisi Hasan Recepi burada okuduğu mesajda Kudüs'ün sadece Filistinliler için değil, dünyadaki tüm Müslümanlar için önemli bir şehir olduğunu vurguladı.

Hiçbir yabancı ülkenin Kudüs hakkında karar almalarına izin vermeyeceklerini aktaran Recepi, "Ümmet olarak bu haksızlık karşısında hiçbir zaman susmayacağız. Kudüs Müslümanlarındır ve bu Yüce Allah'ın kararıdır. Kudüs'e sahip çıkacak birileri var. Sağ olduğumuz sürece Kudüs düşmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Kudüs'ün coğrafi değil bir "iman" meselesi olduğunun altını çizen Recepi, "Kudüs gözlerimizin nuru, Müslümanların onurudur. Ey benim ilk kıblem, sen rahat değilsen, biz de rahat değiliz." diye konuştu.

Hazreti Muhammed'in bir dönem Kudüs’e doğru namaz kıldığını hatırlatan Recepi, bu şehrin işgal altında olmasının ümmet için aşağılama anlamına geldiğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler