ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ANKARA (AA) - Ankara'nın Gölbaşı, Kızılcahamam, Şereflikoçhisar, Kahramankazan, Çubuk ve Beypazarı ilçelerinde çeşitli sivil toplum kuruluşları ve...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Gölbaşı, Kızılcahamam, Şereflikoçhisar, Kahramankazan, Çubuk ve Beypazarı ilçelerinde çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti üyeleri ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi.

Gölbaşı ilçesinde cuma namazı sonra AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından Merkez Camisi önünde düzenlenen gösteriye, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, AK Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan, Gölbaşı Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti İlçe Başkanı Karaaslan, burada yaptığı konuşmada, Başkan Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanını yaraladığını ve bölgedeki sorunları derinleştirdiğini söyledi.

Alınan bu karardan en kısa zamanda dönülmesi gerektiğini ifade eden Karaaslan; "İslam'ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere ancak tüm Müslümanların bütünleşmesiyle engel olabiliriz." dedi.

Amerika ve İsrail bayrakları yakan gruptakiler, yapılan duanın ardından dağıldı.

- Çubuk

Çubuk'ta Cami Kebir'de toplanan vatandaşlar, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını protesto etti.

AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Baki Demirbaş, yaptığı açıklamada, Kudüs'ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu dile getirerek, alınan kararın İsrail ve Filistin halkları arasındaki husumeti artıracağını söyledi.

İHH Çubuk Temsilcisi Abdulhamit Ateş de Kudüs'ün yanında olduklarını belirtti.

Ateş, "ABD'nin Kudüs'ü İsrail’in başkenti kabul ettiğini ilan etmesi, elçiliğini taşıma kararı, İsrail'in, bütün Filistin'i, başkenti Kudüs dahil işgal etme plan ve kararının bir parçasıdır." dedi.

Tüm Müslümanları Filistin'e ve Kudüs'e sahip çıkmaya davet eden Ateş, Kudüs'ün Filistin'in başkenti, bütün Müslümanların kutsalı olduğunu ve hiçbir zaman İsrail'in başkenti olmayacağını belirtti.

- Beypazarı

Beypazarı ilçesinde Şehit Sefa Tiftik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri okullarının bahçelerinde ABD ve İsrail'i protesto etti.

Anadolu İmam Hatip Lisesi Platformu tarafından organize edilen protesto gösterisinde çeşitli sloganlar atıldı.

Okulun Meclis Başkanı Ahmet Türkoğlu, yaptığı açıklamada, "Her geçen gün İslam coğrafyası küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrilmektedir. Küdüs'ü işgalci siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunulmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşu Müslüman için namus meselesi olduğu tüm İslam alemine hatırlatıyoruz. Siyonizmin son kalesi korsan devlet İsrail'in bu tür uygulamalarını nefretle kınıyor vicdanını kaybetmemiş uluslararası camiayı ve Müslüman devletleri bir an önce önlem almaya ve seslerini yükseltmeye davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

- Kahramankazan

Kahramankazan AK Parti İlçe Teşkilatı da cuma namazı çıkışında Ulu Cami avlusunda bir araya geldi.

AK Parti İlçe Başkanı Ali Yıldıztepe, yaptığı açıklamada, alınan kararın İsrail ve Filistin toprakları arasındaki husumeti artırmaktan başka bir sonucunun olmayacağını aktardı.

İslam'ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesi ile engel olunabilceğini belirten Yıldıztepe, "Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız." dedi.

- Şereflikoçhisar

Şereflikoçhisar ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından cuma namazı çıkışında basın açıklaması yapıldı.

AK Parti İlçe Başkanı Erkan Seyhan'ın yaptığı basın açıklamasında, dünyadaki tüm Müslümanların İslam Birliği Teşkilatı zirve dönem başkanı olan Türkiye'nin bu çağrısına kulak vererek Kudüs'e sahip çıkacağına inandıklarını ifade etti.

- Kızılcahamam

Kızılcahamam' da çeşitli sivil toplum kuruluşları, siyasi parti ilçe teşkilatları ve vatandaşlar, Kudüs için alınan kararlara tepki göstermek ve Kudüs'e sahip çıktıklarını dile getirmek için sabah namazında Yukarı Merkez Camisi'nde bir araya geldi.

İlim Yayma Cemiyeti Kızılcahamam Şube Başkanı Arslan Koca, okuduğu basın açıklamasında, Trump'ın bu beyanın kendileri için hiçbir hükmü olmadığını söyledi.

Kudüs'ün tüm Müslümanların kırmızı çizgisi olduğuna değinen Koca, "Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Müslümanlar arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla, kabul edilemez gördüğümüz bu karardan, en kısa sürede dönülmelidir." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :