ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

NİĞDE (AA) - AK Parti Bor İlçe Başkalığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını kınadı.Sokullu Mehmet Paşa...

NİĞDE (AA) - AK Parti Bor İlçe Başkalığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını kınadı.

Sokullu Mehmet Paşa Camisi'nde kılınan cuma namazı sonrası basın açıklaması yapan AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Altunbaş, Kudüs'ün kırmızı çizgileri olduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanını yaraladığını belirten Altunbaş, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin, insanlığın silüeti olan Kudüs'ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Dünyadaki tüm Müslümanlar'ın, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye'nin çağrısına kulak vererek Kudüs'e sahip çıkacağına inanıyoruz. Diğer taraftan, Amerika Birleşik Devletleri'nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği 'Dünya 5'ten büyüktür' itirazının haklılığını teyit etmiştir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :