ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Osmaniye'de bir grup üniversite öğrencisi, ABD'nin aldığı kararı protesto etmek amacıyla oturma eylemi başlattı

OSMANİYE (AA) - Osmaniye'de bir grup üniversite öğrencisi, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını oturma eylemi yaparak protesto etti.

Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan gençler, ABD'nin aldığı kararı protesto etmek amacıyla sabah namazı vaktine kadar oturma eylemi başlattı.

Grup adına konuşan üniversite öğrencisi Mücahit Emre Yüksek, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamasının ardından, alınan kararı protesto etmek için toplandıklarını söyledi.

Trump'ın açıklaması sonrası yüreklerinin burkulduğunu ve kaldıkları yurtta duramayarak kendilerini dışarı attıklarını dile getiren Yüksek, "Biz o kararı tanımıyoruz. Kudüs hiçbir zaman siyonistlerin değildir. Kudüs, Müslümanların ortak davasıdır. Amacımız burada bir duruş sergilemek. Kudüs Müslümanlarındır ve kimseye peşkeş çekilemez." dedi.

Kudüs'ün üç dinin ortak merkezi olduğunu anlatan Yüksek, bu mukaddes şehrin Selahaddin Eyyubi ve Osmanlı'nın mirası olduğunu vurguladı.

Oturma eylemine sabah namazı vaktine kadar devam edeceklerini bildiren Yüksek, "Trump geri adım atıncaya kadar tepkimizi sürdüreceğiz. Müslüman dik durur, biz de bu duruşumuzu herkese göstereceğiz." diye konuştu.

ABD Başkanı Trump, düzenlediği basın toplantısında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler