ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına tepkiler

TÜGVA Diyarbakır Şubesi üyeleri basın açıklaması yaparak plana tepki gösterdi

DİYARBAKIR (AA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Diyarbakır Şubesi, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına tepki gösterdi.

Kayapınarı ilçesindeki TÜGVA Şubesinde bir araya gelen grup adına açıklama yapan Şube Başkanı Mahmut Yağmur, Bosna'da, Suriye'de ve Arakan'da yaşananlara değindi.

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın bulunduğu Filistin'in 1948'den beri Büyük İsrail Projesi çerçevesinde adım adım işgal altına alındığını ifade eden Yağmur, şunları kaydetti:

"Televizyonlarda naklen Müslüman kentleri bombalanırken, masum kadınlar ve erkekler, çocuklar dünyanın gözü önünde cami avlusunda katledilirken bunu yapan işgalci güruhu şımarıklık ile nitelendirip şirin göstermeyi alçaklık olarak değerlendiriyoruz. İslam'ın ilk kıblesinde dahi ezanın yasaklanması son olarak da Kudüs'ün işgalci siyonistlerin başkenti olarak gösterilmesi cesaretinde bulunulmuştur. Eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslam alemine hatırlatıyoruz. Alemi İslam'ı reel politik kaygılardan arınarak Amerika'dan, İsrail'den değil Allah'tan korkmaya, ona teslim olmaya çağırıyoruz. Artık ümmetin prangalarından kurtulması ile Filistin'in özgürlüğüne kavuşması aynı çizgiye gelmiştir."

Yağmur, "Tüm dünyaya hatırlatmak isteriz ki Türkiye tarihin kendisine yüklemiş olduğu kutsal misyonu yerine getirecek. Okyanus ötesinden iftira, tiyatral operasyonlar ve karalama kampanyaları ile engellenmek istense de din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür sesle devam edecektir." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :