ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına tepkiler

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Amerika'nın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına tepki gösterdi.TÜGVA Yozgat İl Temsilciliği...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Amerika'nın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına tepki gösterdi.

TÜGVA Yozgat İl Temsilciliği öncülüğünde Çapanoğlu Büyük Camisi önünde ikindi namazı sonrası toplanan vatandaşlar Amerika ve İsrail'i protesto etti.

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı açıklamasının ardından tepki olarak basın açıklaması yapan TÜGVA İl Temsilcisi Recai Büyüksoy, Kudüs'ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu söyledi.

Trump’ın aldığı kararın insanlık vicdanına vurulmuş ağır bir darbe olduğunu aktaran Büyüksoy, şunları kaydetti:

"Filistin halkının yaraları kanamaya devam ederken, her gün hak ihlalleri sürerken İsrail’e destek mahiyetinde böyle bir kararın alınması sadece uluslararası hukukun değil, aynı zamanda insanlık vicdanına vurulmuş ağır bir darbedir. Bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Biz, kesinlikle son ana kadar bu konudaki mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz."

Açıklamaların ardından vatandaşlar, tekbir ve slogan atarak dağıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :