ABD’nin Dallas kentindeki polise saldırı

ABD’nin Dallas kentindeki polise saldırı

Saldırıda ölen polis sayısı 5'e yükseldi

DALLAS (AA) - ABD’nin Dallas kentinde, ülkenin farklı eyaletlerindeki 2 siyahi vatandaşın öldürülmesinin protesto edildiği olaylar sırasında düzenlenen saldırıda ölen polis sayısının 5'e yükseldiği bildirildi.

Dallas Polis Departmanından yapılan açıklamaya göre, Belo Garden Park’taki protesto sırasında silahla ağır yaralanan polislerden biri daha hayatını kaybetti. Saldırıda ölen polis sayısı 5'e yükseldi.

Dallas Emniyet Müdürü David Brown, üç şüphelinin gözaltına alındığını, bir otoparkta sıkıştırılan dördüncü şüpheliyle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığını belirtti.

Brown, tüfekle polislere ateş açan şüphelinin, şehrin her yanına bomba yerleştirdiğini iddia ettiğini ve daha fazla polis memurunu öldürmeyi hedeflediğini dile getirdi.

Olaylar sırasında daha önce iki keskin nişancının hedefi olan 10 polis memurundan 4’ünün öldüğü açıklanmıştı.

Öte yandan daha önce polis tarafından fotoğrafı paylaşılan kamuflajlı, silahlı bir kişi teslim olmuştu.

Zanlının bulunduğu yere yakın noktada şüpheli paketin tespit edilmesi üzerine bomba imha ekiplerince bölge güvenlik çemberine alınmıştı.

Louisiana eyaletinin başkenti Baton Rouge’da salı günü 37 yaşındaki Alton Sterling adlı siyahi, polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Bu olaydan bir gün sonra ise Minnesota eyaletine bağlı Falcon Heights’te 32 yaşındaki siyahi Philando Castile polis tarafından arabası kenara çekildikten sonra vurulmuştu.

Polis şiddeti dün ABD genelinde birçok kentte düzenlenen gösterilerde protesto edilmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :