ABD'nin Avrupa'daki Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hodges:

ABD'nin Avrupa'daki Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hodges:

"NATO'nun, Rusya'yı Orta ve Doğu Avrupa'da caydırmak için bölgede sembolik değil gerçek askeri gücü olması gerekir"- "Uluslararası toplumun Rusya'ya ihtiyacı var ancak şu an bu imkansız hale geldi. Rusya, sadece kuvvete saygı gösteriyor"

VİLNİUS (AA) - ABD Avrupa Kara Kuvvetleri Komutanı Ben Hodges, NATO'nun, Rusya'yı Orta ve Doğu Avrupa'da caydırmak için bölgede sembolik değil gerçek askeri gücü olması gerektiğini söyledi.

Hodges, başkent Vilnius'ta Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite ile bir araya geldi. Grybauskaite, Litvanya'nın güvenliğine sağladığı katkılar ile bu ülkeye hizmetlerinden dolayı, Hodges'e askeri şeref madalyası verdi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Hodges, Varşova'da yapılacak NATO zirvesinde hangi kararların verileceğine dair spekülasyon yapmak istemediği belirterek "NATO'nun, Rusya'yı Orta ve Doğu Avrupa'da caydırmak için bölgede sembolik değil gerçek askeri gücü olması gerekir. Bunu ben de tavsiye ettim." ifadelerini kullandı.

NATO'nun olası bir saldırıya karşı yanıt verme gücüne sahip olmasının çok önemli olduğunu değerlendiren Hodges, herhangi bir düşmanı zorlayacak askeri örgütlerin kurulmasından yana olduğunu vurguladı. Hodges, "Uluslararası toplumun Rusya'ya ihtiyacı var ancak şu an bu imkansız hale geldi. Rusya, sadece kuvvete saygı gösteriyor." dedi.

Rusya'nın işgal ettiği Abhazya ve Güney Osetya bölgelerinde yaklaşık 7 bin askerini yerleştirdiğine işaret eden Hodges, şunları kaydetti:

"Halihazırda Kırım'da yaklaşık 20 bin Rus askeri duruyor. Ukrayna'nın doğusunda geçen hafta, Moskova'nın desteklediği ayrılıkçılar ile çatışmada 20 Ukrayna askeri hayatını kaybetti. Bu, çok önemli bir çağrıdır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :