ABD'li ve Filistinli yetkililer "barış müzakerelerini" görüştü

ABD'li ve Filistinli yetkililer "barış müzakerelerini" görüştü

KUDÜS (AA) - ABD Başkanı Donald Trump'ın Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Jason Greenblatt, Filistinli yetkililerle İsrail- Filistin barış görüşmelerini...

KUDÜS (AA) - ABD Başkanı Donald Trump'ın Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Jason Greenblatt, Filistinli yetkililerle İsrail- Filistin barış görüşmelerini yeniden ele almak üzere bir araya geldi.

Batı Kudüs'te gerçekleşen görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yapan Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, Greenblatt'ın yanı sıra ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman, ABD'nin Kudüs Başkonsolosu Donald Blome, Filistin İstihbarat Başkanı Macid Ferec ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın ekonomiden sorumlu danışmanı Muhammed Mustafa'nın da toplantıya katıldığını belirtti.

Ureykat açıklamasında, ABD-Filistin görüşmelerine işaret ederek, "Devam eden bu görüşmeler barış anlaşmasına ulaşmak amacıyla barış sürecinin yeniden başlatılmasını hedefliyor." ifadelerini kullandı.

Filistinli yetkililerin gerçekleştirdikleri görüşmelerde uluslararası hukuk çerçevesinde hareket ettiğini belirten Ureykat açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Filistin tarafı, barış görüşmelerinin yeniden başlatılmasına ilişkin tavrını uluslararası hukuk ve uluslararası meşruiyet çerçevesinde belirlediğini bir kez daha teyit etti. Buna istinaden, İsrail'in Batı Şeria ve işgal altındaki Doğu Kudüs'te sürdürdüğü Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerini durdurması, işgale son vermesi ve 1967 sınırları üzerinde başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti'nin kurulmasını kabul etmesi gerekiyor."

ABD'li Temsilci Greenblatt, İsrailli ve Filistinli yetkililer ile barış görüşmelerini yeniden başlatmak için dün akşam bölgeye gelmişti.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in, "1967 sınırlarını, zorunlu göçe maruz bırakılan Filistinlilerin geri dönüş hakkını ve Yahudi yerleşim birimleri inşasına son vermeyi kabul etmemesi" nedeniyle Nisan 2014'te durmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :