ABD'li diplomatlardan GTO'ya ziyaret

ABD'li diplomatlardan GTO'ya ziyaret

ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye Masası Diplomatı Mark Schapiro ile ABD Adana 2. Başkonsolosu Saxton Ruiz, Gaziantep'teki yatırım olanakları hakkında bilgi aldı

GAZİANTEP (AA) - ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye Masası Diplomatı Mark Schapiro ile ABD Adana 2. Başkonsolosu Saxton Ruiz, Gaziantep Ticaret Odası'nı (GTO) ziyaret etti.

Odadan yapılan açıklamaya göre, Schapiro ve Ruiz, GTO Başkanı Eyüp Bartık'dan Amerikalı yatırımcılar için Gaziantep'teki yatırım olanakları hakkında bilgi aldı.

Schapiro, Gaziantep'in özellikle bölgede her geçen gün biraz daha önem kazandığını belirtti. GTO'nun bölge için anahtar konumda olduğunu aktaran Schapiro, "Yatırımlarımızı hangi yöne kanalize etmemiz gerektiği konusunda bize yol göstermenizi istiyoruz. Amerikalı Gaziantep'te ne yapabilir? Bizler burada ortaklık, paydaşlık ve yatırım olarak varlık göstermek istiyoruz. Türk ve Amerikan iş adamları birlikte bölgenin kalkınmasına destek sunalım" ifadesine yer verdi.

GTO Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep'in son 8 yılda Türkiye'nin en 2 katı büyüyen bir şehir olduğuna vurgu yaparak, bu hızın bundan sonra da devam edeceğini, Gazianteplilerin var gücüyle çalıştığını aktardı.

Gaziantep’in yatırım için doğru yer olduğunu, Amerika'nın, Gaziantep ve bölgesine yönelik yatırım kararını önemsediklerine işaret eden Bartık, şöyle devam etti:

"Gaziantep'in stratejik konumu, lojistik avantajları, iş gücü ve ticaret kültürü yatırım için doğru yer. Birçok sektörde uzmanlaşmış ve mobilya, konfeksiyon, ayakkabı gibi uzmanlaşmaya, markalaşmaya açık çok sektörü olan, turizmde önemli bir potansiyeli olan özel bir kent. Dünya Bankası tarafından dünyanın en rekabetçi 7 kentinden biri seçildi. Öte yandan, Avrupa Yatırım Bankası Türkiye'deki üçüncü şubesini Gaziantep'te açtı ve özellikle altyapı, şehirleşme yatırımlarını ve kadın girişimcileri destekleyen programları var."

Bartık, Gaziantep'in Türkiye ortalamasının üzerinde genç nüfusa sahip olduğunu ve bu sebeple iş gücü anlamında önemli bir avantaj sağlandığını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :