ABD'deki Türk gencinden Suriyeli mülteciler sergisi

ABD'deki Türk gencinden Suriyeli mülteciler sergisi

17 yaşındaki Türk gencinin Suriyeli mültecilerle ilgili fotoğrafları ABD'de dördüncü kez sergilendi

NEW YORK (AA) - ÖVÜNÇ KUTLU - ABD'de yaşayan 17 yaşındaki Sinem Oğuz'un Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin yer aldığı fotoğrafları, New York'ta TurkofAmerica dergisi tarafından düzenlenen "40 Yaş Altı En Etkin 40 Genci" ödül töreninde sergilendi.

New Jersey'deki Leonia Fen Akademisi'nde lise 4. sınıfta eğitimini sürdüren Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Washington ve New York'ta sergilenen fotoğraflarının Amerikalılar tarafından çok olumlu karşılandığını belirtti.

Lise 2. sınıftayken Şanlıurfa'daki mülteci kamplarına giderek Suriye'den gelen kadın ve çocukların fotoğraflarını çeken Oğuz, "Ülkemizin yaptığı yardımları dünya kamuoyuna göstermek istedim." dedi.

Oğuz, küçüklüğünden beri fotoğraf çekmeyi çok sevdiğini dile getirerek, lise öğrenimine başlayınca fotoğrafçılık alanında ilerlemek istediğini ve Suriyeli mültecilerin fotoğraflarını çekme fikrinin aklına geldiğini ifade etti.

Suriye'den Türkiye'ye gelen kadın ve çocuk mültecileri medyada gördükçe fotoğraf yoluyla onları anlatmak istediğini belirten Oğuz, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben de Suriyeli mültecilerle ilgili farklı bir şey yapmak istedim. Bu yüzden özellikle Suriyeli kadın ve çocuklar üzerine yoğunlaştım ve onların fotoğraflarını çektim. Çocukları gülümserken yakalamak istedim. Bu benim için çok önemliydi. Amerikalıların fotoğraflarıma tepkisi çok olumluydu, fotoğraflarımı çok beğendiler. Sonuçta çok mutlu oldum."

İstanbul'dan New Jersey'e 2009 yılında ailesiyle taşınan Oğuz, yurt dışında yaşayan Türkler için de örnek olmak istediğinin altını çizerek, "Türk gençlerine bu tür projeler yapmalarını tavsiye ediyorum." ifadesini kullandı.

Oğuz'un Suriyeli mültecilerle ilgili fotoğrafları ABD'nin başkenti Washington'da üç ayrı sergide sanatseverlerle buluştu. Oğuz, ABD'deki ilk sergisini 30 Mart 2016'da başkentteki Andrew W. Mellon Auditorium'da açmıştı.

İkinci sergi 19 Nisan 2016'da ABD Kongre binasında düzenlenirken, sergiye ABD Temsilciler Meclisi üyelerinden Alex Mooney ile Bill Pascrell ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç katılmıştı.

Oğuz'un üçüncü sergisi Kasım 2016'da Washingon'daki bir panelde düzenlenmişti.

ABD'li siyahi lider Martin Luther King Jr. anısına her yıl verilen "Üstün Başarı Belgesi"ne bu yıl New Jersey eyaletinde layık görülen Oğuz ayrıca New Jersey Senatörü Loretta Weinberg tarafından "Takdirname Sertifikası" ile ödüllendirilmişti.

Oğuz, geçen sene ABD'nin ABC televizyon kanalına da röportaj vererek Suriyeli mültecilerin vatanlarını geride bırakmalarına rağmen güçlü olduklarını belirtmiş ve Suriye'deki iç savaşın siyasetten çok insanlarla ilgili olduğuna dikkati çekmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler