ABD'de üniversite öğrencisi nefret suçundan yargılanıyor

ABD'de üniversite öğrencisi nefret suçundan yargılanıyor

ANKARA (AA) - ABD'de siyahi oda arkadaşının özel eşyalarına tükürük ve kanını bulaştıran genç kızın, nefret suçu işlemekten yargılandığı bildirildi.Yerel...

ANKARA (AA) - ABD'de siyahi oda arkadaşının özel eşyalarına tükürük ve kanını bulaştıran genç kızın, nefret suçu işlemekten yargılandığı bildirildi.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, Hartford Üniversitesinde okuyan 18 yaşındaki Brianna Brochu, sosyal medya hesabından Jamaikalı oda arkadaşı Chennel Rowe'dan "kurtulmak için" özel eşyalarına tükürük ve kanını bulaştırdı.

Mahkeme tutanağına göre, Rowe'un özel eşyalarına kan ve tükürük bulaştırdığını kabul eden Brochu, Rowe ile arasının iyi olmadığını ve bunları içindeki bulundukları "düşmanca ortam" nedeniyle yaptığını ancak Rowe'u "yaralama ya da hasta etme" niyetinin olmadığını belirtti.

Brochu ile paylaştığı odayı terk eden ve yurttaki başka bir odaya taşınan Rowe'un üniversitenin Kamu Güvenliği Birimine şikayetçi olması üzerine Brochu, kamu düzenini bozmak suçlamasıyla gözaltına alındı.

Mesajın sosyal medyada yayılması ve tepkiye yol açması üzerine Brochu, nefret suçu işlemekle de itham edildi.

Dün ilk kez mahkeme karşısına çıkan Brochu'nun yargılanmasına 15 Kasım'da devam edilecek.

Bu arada Hartford Üniversitesi Rektörü Greg Woodward, yaptığı açıklamada, Brochu'nun davranışlarının "kınanması gerektiğini" ve olayın "son derece rahatsız edici" olduğunu belirtti.

Woodward, "Brianna Brochu, bu sabah itibarıyla Hartford Üniversitesi öğrencisi değildir." ifadesine yer verdi.

Rowe ise Facebook hesabından yaptığı paylaşımda "Afrikalı-Amerikalı genç bir kadın olarak istatistiklerin bir parçası olmak istemiyorum. Üniversitede işlenen ırkçı bir suçun adalete intikal etmesi gerekir." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :