ABD'de öldürülen Doç. Dr. Darcan anıldı

ABD'de öldürülen Doç. Dr. Darcan anıldı

Orlando'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Darcan için üniversitede anma programı düzenlendi

İSTANBUL(AA) - ABD'nin Orlando kentinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Darcan, anıldı.

Balayı için gittiği Orlando'da, eşinin cüzdanını gasbetmeye çalışan soygunculara müdahale ettiği sırada silahla vurularak öldürülen Osman Darcan için Boğaziçi Üniversitesi'nde anma programı düzenlendi.

Rektörlük Binası Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, Osman Darcan'ın eşi Kıvılcım Darcan, Rektör Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Anma programı, Osman Darcan'ın fotoğraflarının ve yakınlarının mesajlarının yer aldığı sunumla başladı.

Rektör Barbarosoğlu, yaptığı konuşmada, Osman Darcan'ı öğrencilik yıllarından tanıdığını söyledi.

Darcan'ın önce öğrencileri, sonra meslektaşları ve dostları olduğunu anlatan Barbarosoğlu, "Beyefendi, sevecen, güler yüzlü olan önemli bir insanı kaybettik. Her ne kadar vefatından dolayı bir tarafımız acılıyken, bir tarafımız da vefat ediliş şeklinden dolayı öfkeli. Bireylerin silaha bu kadar rahat ulaşabilmesi ve hiç düşünmeden bir cana kıyması kabul edilebilir bir durum değil. Başta ailesi olmak üzere tüm akademi dünyasının başı sağolsun." diye konuştu.

Kıvılcım Darcan ise eşini kaybetmekle hayatının çok zor bir sınavından geçtiğini dile getirerek, "Bugün burada görüyorum ki eşim o kadar çok insanın gönlüne dokunmuş ki bana düşen de onun adını en iyi şekilde yaşatmak. Onun idealist yaşamını hep örnek almaya çalışacağım. Sadece akademik değil, her yönden bilgili, çocuksu yapısı olan bir insandı. Hayatta en çok kullandığı kelime kısmetti. Benim kısmetim de onu erkenden kaybetmekmiş." ifadelerini kullandı.

Anma törenine katılanlar da Osman Darcan ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı. Daha sonra üniversitenin Hisar Kampüsü'ne geçilerek Darcan anısına ağaç dikildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler