ABD'de insan sağlığını tehdit eden içme suyu problemi

ABD'de insan sağlığını tehdit eden içme suyu problemi

ABD'de 2015'te ülke genelinde 5 binden fazla su şebekesinde, su yönetmeliklerinin ihlal edildiği bidirildi

NEW YORK (AA) - ABD'de, içme suyu krizinin yaşandığı Michigan'ın Flint kentinden sonra ülke genelinde de içme suyu sorunu yaşandığı ve yaklaşık 18 milyon kişinin suyunun insan sağlığını tehdit ettiği ortaya çıktı.

Ülke genelinde Doğal Kaynakları Koruma Konseyi'nin (NRDC) federal verilerine göre, 18 milyon Amerikalıya su sağlayan sistem, federal standartları ihlal ediyor.

NRDC'nin yayınladığı raporda, içme suyu krizinin yaşandığı Flint dahil ülke genelinde Çevre Koruma Ajansının (EPA) içme suyu yönetmeliğine uyulmadığını bildirdi.

NRDC yöneticisi Erik Olson, basın toplantısında yaptığı açıklamada, milyonlarca Amerikalının içme suyunun sağlık riski olduğunu belirterek, "Yaptığımız analizler 2015 yılında 5 bin 363 su şebekesiyle 18 milyon kişiye sağlanan içme suyu Kurşun ve Bakır Yönetmeliği'ni ihlal ediyor." dedi.

Olson, testlerin uygun bir şekilde yapılması ve kirlilik raporunun verilmesi dahil bir çok konuda ihmal olduğunun belirlendiğini ifade ederek, Michigan'da Lansing kentinin de Flint'den farksız olduğunu söyledi.

Olson halka yaptığı uyarıda da, evlerindeki suları test ettirmelerini istedi.
NRDC raporunda, sorunlu olduğu açıklanan içme suyu şebekelerinin 817'sinde eyaletlerin sorunu çözme ve içme suyu yasası ile uyumlu hale getirme konusunda çaba sarfettiğine dikkati çekilirken, EPA'nın sadece 88 sorunlu şebekeyle ilgili harekete geçtiği kaydedildi.
NRDC'e göre, ABD'nin gelecek 25 yıl içinde bu konudaki sorunları çözmesi için 1 trilyon dolara ihtiyacı bulunuyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :