ABD'de endişeli bekleyiş! Yüzde 70 güç kazanan Laura kasırgası çok sert vuracak

ABD'de endişeli bekleyiş! Yüzde 70 güç kazanan Laura kasırgası çok sert vuracak

Meksika Körfezi'nde etkili olan ve ABD'nin Texas ile Louisiana eyaletini vurması beklenen Laura kasırganın saatte 205 kilometre hızla ilerlediği yüzde 70 güç kazandığı aktarıldı. Kasırga kategori 4 seviyesine yükseldi. 500 bin kişinin tahliyesi istendi

Meksika Körfezi'nde etkili olan ve ABD'nin Texas ile Louisiana eyaletini vurması beklenen Laura kasırgası, kategori 4 seviyesine yükseldi.
ABD'de korona virüs salgının ardından kasırga endişesi başladı. ABD'nin güney kesiminde Meksika Körfezi'nde etkili olan Laura kasırgasının ilerleyen saatlerde Texas ve Louisiana eyaletini vurması bekleniyor. Ulusal Kasırga Merkezi (NHC) tarafından yapılan açıklamada, kategori 3 seviyesinde bulunan Laura kasırgasının şiddetini arttırarak kategori 4 seviyesine yükseldiği duyuruldu.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC) Laura kasırgasının ''son derece tehlikeli'' olduğu uyarısında bulundu. 

Açıklamada, Laura kasırgasının Meksika Körfezi'nde saatte 205 kilometre hızla ilerlediği ve son 24 saatte yüzde 70 güç kazandığı aktarıldı. NHC, yerel halka kasırgaya karşı hazırlıklarını tamamlamak için acele etmeleri konusunda uyarı yaptı.
Louisiana ve Texas eyaletinde toplam 500 bin kişinin tahliye edilmesi istendi.

Saatte 225 kilometre hızla ilerleyen kasırganın, yerel saat ile perşembe günü saat 01.00 civarı Texas ile Louisiana'ya vurması bekleniyor.

Louisiana, Texas'ın güneydoğusu ve Mississippi eyaletleri için hortum uyarıları da yapıldı. Şiddetli rüzgar ve su baskınlarının beklendiği Louisiana ve Texas'ta, yağmur nedeniyle su seviyeleri yükselmeye başladı. 

Yetkililer, şiddetli ve yıkıcı fırtına dalgalarının kıyı şeridinden yaklaşık 50 kilometre içeri ulaşabileceği uyarısı da yaptı. 

ABD basınında yer alan haberlere göre her iki eyalette 430 binden fazla ev, kasırga nedeniyle zarar görme riski taşıyor. 

Etiketler :