ABD'de Diyanet Camisi'nin kundaklanması

ABD'de Diyanet Camisi'nin kundaklanması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş:- "Bu saldırılar sadece İslam'a değil insanlığa karşı yapılmaktadır. Özellikle Batı'da bazı politikacıların artan İslam karşıtlığını görmezden gelen tavırları saldırıların adeta destekçisi olmaktadır"- "Umarız k

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ABD'de Diyanet Camisi'nin kundaklanmasına ilişkin, "Bu saldırılar sadece İslam'a değil insanlığa karşı yapılmaktadır. Özellikle Batı'da bazı politikacıların artan İslam karşıtlığını görmezden gelen tavırları saldırıların adeta destekçisi olmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin New Haven şehrindeki Diyanet Camisi'nin artan İslam karşıtı saldırıların son adresi olduğunu belirterek, ırkçı ve din düşmanı yapılanmalar tarafından dünyanın birçok noktasında bu alçak eylemlerin özellikle ramazanda gerçekleştirildiğine dikkati çekti.

Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bu saldırılar sadece İslam'a değil insanlığa karşı yapılmaktadır. Özellikle Batı'da bazı politikacıların artan İslam karşıtlığını görmezden gelen tavırları saldırıların adeta destekçisi olmaktadır.

İslam'ı, Müslümanları ve camileri hedef alan tüm bu saldırılara karşı birlik ve beraberliğimizi koruyarak karşı duracağız. Umarız ki bu alçaklığı yapanlar bir an evvel adalet önünde hesap verecektir."


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :