ABD'de başkanlık seçimlerine doğru

ABD'de başkanlık seçimlerine doğru

Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Trump, seçimden önceki son günde 5 eyalette konuştu- Trump:- "Yarın sandıkta adaleti sağlayacak olan Amerikan halkıdır. Biz kazanacağız"- "Eğer kazanamazsak, bunu büyük bir zaman, enerji ve para kaybı olarak değerlendireceğ

WASHINGTON (AA) - ABD'de Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı Donald Trump, başkanlık seçimini kazanmamasının "felaket" anlamına geleceğini belirterek, "Yarın (bugün) sandıkta adaleti sağlayacak olan Amerikan halkıdır. Biz kazanacağız." dedi.

Donald Trump, seçimden önceki son günde, kampanyasının en yoğun günlerinden birini yaşadı. Sırasıyla Florida, Kuzey Carolina, Pensilvanya, New Hampshire ve Michigan eyaletlerinde mitingler düzenleyen Trump, seçmenlerin oyunu kazanabilmek çabaladı.

Trump, Kuzey Carolina'nın Raleigh kentindeki konuşmasında, başkanlığı Demokrat aday Hillary Clinton'a kaptırmasının "felaket" anlamına geleceğini söyledi.

Demokrat olan Başkan Barack Obama yönetiminde ülkenin her alanda inişe geçtiğini ileri süren Trump, ABD ekonomisin kötü idare edildiğini, rakibi Hillary Clinton'ın yalancı olduğunu ve hileli bir seçim sistemi bulunduğunu iddia etti.

Trump, "Yarın sandıkta adaleti sağlayacak olan Amerikan halkıdır. Biz kazanacağız." diye konuştu.

Cumhuriyetçi aday, seçimleri kazanamaması durumunda ise uzun ve şaşırtıcı kampanyasına destek olan herkesin emeğinin boşa gitmiş olacağını dile getirdi.

Trump, "Eğer kazanamazsak, bunu büyük bir zaman, enerji ve para kaybı olarak değerlendireceğim. Kazanamazsak sahiden tüm vaktimizi ziyan etmiş oluruz." ifadelerini kullandı.

- "650 bin e-posta kısa sürede incelenemez"

Ayrıca Trump, Clinton'la ilgili e-posta soruşturmasında yeni bir suç unsuruna rastlanmadığı açıklayan Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey'i de hedef aldı.

Clinton'ın e-postalarına ilişkin geçen ay sonunda yeniden başlatılan araştırmanın kısa sürede tamamlandığına işaret eden Trump, 650 bin e-postanın bu kadar kısa bir zamanda incelenemeyeceğini savundu.

Trump, "Şüphesiz Direktör Comey büyük bir baskı altında." değerlendirmesinde bulundu.

Mitinge katılanlar, Trump'ın konuşmasını sıklıkla "Clinton'ı içeri tık." sloganlarıyla kesti.

Donald Trump, seçim sonuçlarını New York kentindeki seçim kampanyasının merkezinde izleyecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :