ABD'de başkanlık seçimine doğru

ABD'de başkanlık seçimine doğru

ABD'deki Rosemont College'dan Öğretim Üyesi Mojzes:- "Trump başkan seçilirse ABD'de faşist bir diktatörlük olacak"

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'da İslam Medeniyeti Merkezi Vakfı (FOCIC) tarafından "2016 ABD başkanlık seçimlerinde dinin rolü" konulu konferans düzenlendi.

Başkent Üsküp'te bir otelde düzenlenen konferansta konuşan ABD'deki Rosemont College'dan akademisyen Paul Mojzes, katılımcılara ABD'de 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleriyle ilgili süreci anlattı.

Cumhuriyetçiler adına Donald Trump, Demokratlar adına da Hillary Clinton'ın yarıştığını anımsatan Mojzes, "tuhaf" söylemlerinden dolayı Trump'ın sözlerinin ciddiye alınamadığını ancak yine de bu durumun endişe verici olduğunu belirterek "Trump başkan seçilirse ABD'de faşist bir diktatörlük olacak" dedi.

Dinin ABD'de önemli bir rolü olduğunu vurgulayan Mojzes, "Demokratlar öncesinde dini tercihlerini açıkça belirtmiyorlardı ancak şimdi onlar bu konudaki hislerini saklamıyorlar." diye konuştu.

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Trump'ın seçim sürecindeki konuşmalarına değinen Mojzes, Trump'ın tutarsız ve mantıksız konuştuğunu söyledi. Mojzes, "O tamamen tutarsız konuşuyor. Cümlesine başladığından farklı bir şekilde devam ediyor. Bir fikirden bir başka fikre atlıyor ve sonunda cümlesinin sonucu olmuyor." ifadesini kullandı.

Trump'ın "Müslümanların ABD için tehdit oluşturduğu" sözlerini hatırlatan Mojzes, Trump'ın söylemlerinde İslamofobinin apaçık belli olduğunu kaydetti.

Mojzes, Trump'ın NATO, nükleer silahlanma, Kuzey Kore ve Çin gibi meselelere de rasyonel çözümler sunmadığını ifade etti.

ABD kamuoyunda Clinton için "daha az kötü" algısının hakim olduğunu belirten Mojzes, "Clinton'ın yetenekli ve akıllı bir kadın olduğunu düşünüyorum. Çok çalışıyor ve bu gözlemlenebiliyor." şeklinde konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :