ABD "Trablus Büyükelçisi'nin Hafter ile görüştüğü" iddiasını yalanladı

ABD "Trablus Büyükelçisi'nin Hafter ile görüştüğü" iddiasını yalanladı

TRABLUS (AA) - Amerika Birleşik Devletleri (ABD), ülkesinin Trablus Büyükelçisi Peter William Bodde'nin önceki gün Libya'nın doğusundaki Bingazi kentinde...

TRABLUS (AA) - Amerika Birleşik Devletleri (ABD), ülkesinin Trablus Büyükelçisi Peter William Bodde'nin önceki gün Libya'nın doğusundaki Bingazi kentinde Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi tarafından desteklenen emekli General Halife Hafter ile görüştüğü iddialarını yalanladı.

ABD'nin Trablus Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Büyükelçi Bodde'nin Hafter ile son olarak bir grup Libyalı isimle bir araya gelme çabası kapsamında 9 Temmuz'da Ürdün'ün başkenti Amman'da görüştüğü" ifade edildi.

Libya'daki çatışmaları sona erdirmek ve istikrarın sağlanmasına yardımcı olmak için "ABD'nin ülkedeki tüm taraflarla birlikte çalışmayı sürdüreceği" belirtilen açıklamada, Washington yönetiminin bu amaçla Libya'da güvenlik ve siyaset alanında etkili farklı isimlerden oluşan gruplarla temas halinde olduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Bodde'nin, Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac ile düzenli olarak bir araya geldiği ve son görüşmenin de 23 Mayıs'ta başkent Trablus'ta gerçekleştiği aktarıldı.

Libya basınında yer alan haberlerde Hafter'in 12 Temmuz'da Büyükelçi Bodde, ABD Afrika Kuvvetleri (AFRICOM) Komutanı Orgeneral Thomas Waldhauser ve ABD'li bazı askeri yetkililer ile bir araya geldiği ileri sürülmüştü.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :