ABD seçimleri

ABD seçimleri

Kritik eyaletlerden Florida'yı Trump aldı ancak California'nın sonuçlanmasıyla fark azaldı- Trump'ın delege sayısı 216'ya çıkarken Clinton'ın delege sayısı 197 oldu

WASHINGTON (AA) - ABD başkanlık seçiminde kritik eyaletlerden Florida'yı Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump kazandı.

Trump, başkanlık yarışında bir kritik eyalette daha rakibi Hillary Clinton'a üstünlük kurdu. Trump, ülkenin güneyinde yer alan ve çok sayıda Latin kökenli göçmenin yaşadığı Florida'da galip geldi.

Trump Florida dışında Idaho ve Kuzey Carolina eyaletlerinde de kazandı. Bu sonuçlarla Trump seçici kurul delege sayısını 216'ya çıkardı.

Demokrat Parti'nin adayı Clinton ise Colorado'da seçimi kazandı. Hemen ardından California'da oy kullanma işlemi sona erdi. En çok delege sayısına sahip California eyaletinde de Clinton'ın kesin zaferi ilan edildi. 55 delegeyi daha hanesini yazdıran Clinton, ayrıca Oregon'dan 7, Hawaii eyaletinden ise 4 delege daha kazandı. Bu sonuçlarla Clinton'ın delege sayısı 197 oldu.

Buna göre, 50 eyaletten 22’sini Trump alırken Clinton da 15 eyalet ve başkent Washington DC’yi kazandı. Diğer eyaletlerde oyların sayımı sürüyor.

Ülke genelindeki oy oranında da Trump önde gidiyor. Trump'ın oy oranı yüzde 49 olurken, Clinton yüzde 46,6 oy oranına ulaştı.

Başkan seçilebilmek için eyaletlerin toplam 538 seçici delegesinden en az 270'ini elde etmek gerekiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :